Γιατί μαρινάροντας τα κρέατα μειώνουμε τον κίνδυνο καρκίνου

    Ημερομηνία:

    Ο τρόπος που μαγειρεύετε το κρέας συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με τη γαστρεντερολόγο του Χάρβαρντ και αρθρογράφο της στήλης «Ρωτήστε έναν γιατρό» της Ουάσιγκτον Ποστ, Dr Trisha Pasricha, η οποία προωθεί το μαρινάρισμα, είτε πρόκειται για μοσχάρι, κοτόπουλο ή ψάρι.

    Σύμφωνα με τη γιατρό το μαρινάρισμα κρέατος έστω μία ώρα πριν από το μαγείρεμα, μπορεί να να μειώσει σημαντικά τις καρκινογόνες ενώσεις έως και κατά 88%.

    Όπως εξηγεί οι μαρινάδες λειτουργούν δημιουργώντας ένα προστατευτικό αντιοξειδωτικό στρώμα, εμποδίζοντας το σχηματισμό αυτών των ενώσεων, κάνοντας το μαγείρεμα των κρεάτων πιο υγιεινό.

    Μελέτες δείχνουν ότι πολλές μαρινάδες που διατίθενται στο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μέλι, έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο νευρολόγος προτείνει 4 κινήσεις που προστατεύουν το μυαλό και ακονίζουν τη μνήμη

    Αν και πλέον είναι λίγο πολύ γνωστές οι πρακτικές...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ: Χτύπησε γυναίκα – ΕΚΑΒ στο σημείο

    Σοβαρό οικογενειακο επεισόδιο με θύμα μία γυναίκα στις 7...

    Τα πιο συνηθισμένα παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους συζύγους τους

    Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παράπονα που μοιράζονται άντρες και γυναίκες...

    Πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ματσάδο μετά από 11 μήνες: Πήγε στο Όσλο να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης, δείτε βίντεο

    Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, πραγματοποίησε την...