«Άναψαν» τα αίματα στο Αιγαίο με 8 παραβιάσεις, 4 παραβάσεις και εικονική αερομαχία με οπλισμένα τουρκικά F-16

    Ημερομηνία:

    Σε μια άλλη εποχή πριν από τα λεγόμενα «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο επανήλθε η Τουρκία, η οποία κλιμάκωσε επικίνδυνα τις εντάσεις με παραβιάσεις και με παραβάσεις, καθώς επίσης και με μια εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και  οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

    Φαίνεται πως η ένταξη της νέας φρεγάτας «Κίμων» στο Πολεμικό Ναυτικό εξόργισε την Τουρκία, η οποία θέλησε να «ξεσπάσει» με τον παλιό γνώριμο τρόπο της, δηλαδή με 8 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου και με 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών στο Αιγαίο.

    Ειδικότερα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι σήμερα (19.12.2025) δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 προχώρησαν σε 1 παραβίαση και μια παράβαση ενώ σημειώθηκε και εικονική αερομαχία (εμπλοκή) με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

    Επίσης, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προχώρησε σε 2 παραβάσεις και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης προχώρησε σε 1 παράβαση και 6 παραβιάσεις, με τα αίματα στο Αιγαίο να «ανάβουν» με επικίνδυνο τρόπο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλέξανδρος Μπουρδούμης για Πέτρο Φιλιππίδη: Δεν έχω να συγχωρέσω κάτι, δεν είμαι εκκλησία

    Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Πέτρος Φιλιππίδης είχαν συνεργαστεί το 2021 στη σειρά «Χαιρέτα...

    Η Αγγελική Νικολούλη 3 μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας της: Το σπίτι άδειο, η σιωπή ασήκωτη

    Η Αγγελική Νικολούλη αισθάνθηκε την ανάγκη να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα,...

    Ζελένσκι: Νέα τριμερής συνάντηση Ουκρανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι στις 4 Φεβρουαρίου

    ΗΠΑ, Ρωσία και Ουκρανία αναμένεται να κάτσουν ξανά στο τραπέζι του...

    Απίθανο σκηνικό σε αγώνα πυγμαχίας: Αθλητής δέχθηκε μπουνιά και του έφυγε η περούκα

    Στη Νέα Υόρκη σε αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στον Τζάρελ Μίλερ και...