Σοκαριστικό ατύχημα σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Πατρών: Χτύπησε σε πλευρά και πόδι

    Ημερομηνία:

    Ανακοίνωσή εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σχετικά με ατύχημα που έγινε σε επιχείρηση στη ΒΙ. ΠΕ. Πατρών. 

    Η ανακοίνωσή  έχει ως εξής: Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, αυτή τη φορά στο εργοστάσιο της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», όπου συνάδελφος χειριστής τραυματίστηκε στα πλευρά και στο πόδι κατά τη διάρκεια εργασιών στην αποθήκη.

    Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει ότι οι συνθήκες εργασίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και ότι οι χώροι δουλειάς είναι κάτεργα παρόλο που η εργοδοσία προσπαθεί να τα παρουσιάσει όλα άψογα. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η πίεση για αυξημένη παραγωγή και η ανεπάρκεια ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας μετατρέπουν καθημερινά το μεροκάματο στο μεγαλύτερο ρίσκο για τη ζωή και την υγεία μας. Τα ατυχήματα στη ΒΙ.ΠΕ. πληθαίνουν και οι προειδοποιήσεις μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

    Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πόσο επίκαιρο και αναγκαίο είναι να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σωματείων της ΒΙ.ΠΕ και των κατοίκων της περιοχής που είναι η άμεση δημιουργία Κέντρου Υγείας στη ΒΙ.ΠΕ., ικανού να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες σε 24ωρη βάση, με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπως επίσης και δημιουργία μόνιμου σταθμού ΕΚΑΒ, με ασθενοφόρο και εξειδικευμένο πλήρωμα όλο το 24ωρο.

    Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας απαιτεί από την εταιρεία να διερευνήσει άμεσα τα αίτια του ατυχήματος και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά. Ευχόμαστε στον συνάδελφο περαστικά και ταχεία ανάρρωση».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιωάννινα: Μεγάλη καθίζηση «κατάπιε» όχημα καθαριότητας του δήμου

    Μεγάλη καθίζηση του οδοστρώματος σημειώθηκε επί της οδού Βελισσαρίου...

    Έργο Interreg M.A.R.K.A.T.O.: Ελλάδα και Ιταλία μαζί για την αναζωογόνηση των παραδοσιακών τεχνών και της πολιτιστικής κληρονομιάς

    Προσκαλούμε επιχειρηματίες παραδοσιακών επαγγελμάτων, τεχνίτες, πολιτιστικούς φορείς, δημιουργικές επιχειρήσεις...

    Η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου περιγράφει τα παιδικά χρόνια δίπλα του: «Είναι βαρύ το όνομα που φέρουμε, θαύμα η σειρά για τη ζωή του»

    Η εκπαιδευτικός Μαρία Εζνεπίδου, ανιψιά του Αγίου Παϊσίου διηγήθηκε προσωπικές μνήμες...

    13 τα νόμιμα τζαμιά σε Αθήνα και Πειραιά, πάνω από 60 τα παράνομα, τι προβλέπεται για το κλείσιμο και τις απελάσεις

    Δεκατρείς άδειες για τη λειτουργία χώρων λατρείας-τζαμιών έχουν εκδώσει...