Το παιδί του 53χρονου λιμενικού Ανδρέα Αραχωβίτη από το Άστρος Κυνουρίας, που έχασε τη ζωή του κατά την κορύφωση της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, «υιοθετεί» η Βουλή των Ελλήνων.
Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανάφερε πως η Βουλή από το 2010 «υιοθετεί» αυτομάτως όλα τα ανήλικα τέκνα των πεσόντων στο καθήκον.
Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Κικίλια στην κηδεία του 53χρονου λιμενικού.
“Οι υπουργοί να κοιτάζουν τη δουλειά τους και τα υπουργεία τους και να μην κρούουν τις ανοικτές θύρες της Βουλής” είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νικήτας Κακλαμάνης.
“Πράγματι ο κ. Κικίλιας με πήρε τηλέφωνο και του είπα ότι είναι αυτονόητο καθώς υπάρχει σχετική απόφαση. Αρκεί να μου στείλεις τον φάκελο. Και θέλω να πω και κάτι άλλο. Όταν χρηματοδοτεί η Βουλή αυτό το πρόγραμμα με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για τα παιδιά οφείλουν να λένε για τη Βουλή” είπε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής στις 31/12/2025 η Βουλή ενίσχυε οικονομικά 69 παιδιά, 44 πεσόντων με συνολικό ποσό 600.000 ευρώ.
Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια



