Εκοιμήθη, σήμερα Καθαρά Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, ο π.Στέφανος Αναγνωστόπουλος σε ηλικία 96 ετών. Ο π.Στέφανος γεννήθηκε στη Δράμα της Μακεδονίας το 1930 από Έλληνα πατέρα και Ρουμάνα μητέρα.
Το 1973 φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1962 συνδέθηκε πνευματικά με τον μακαριστό Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη-Αριζονίτη, σύνδεσμος που απετέλεσε ορόσημο στη ζωή του. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στους Ιερούς Ναούς Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και στον Ιδρυματικό Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης Κερατσινίου, επί μακαριστών Μητροπολιτών Πειραιώς, Χρυσοστόμου Ταβλαδωράκη και Καλλινίκου Καρούσου, από τον οποίο έλαβε το Οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ διέμεναν με την οικογένειά του, αρχικά στο Πέραμα και στη συνέχεια στην Αμφιάλη Κερατσινίου.
Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Πάτρα, φιλοξενούμενος από πνευματικά του τέκνα. Εκοιμήθη στην Πάτρα την Καθαρά Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026, σε ηλικία 96 ετών. Είναι ένας σύγχρονος νηπτικός πατέρας της Εκκλησίας μας. Να έχουμε την ευχή του! Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραλίας Πατρων.
Το λείψανο του σεβαστού πατρός Στεφάνου Αναγνωστοπουλου θα βρίσκεται στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου από τις 11:00πμ έως τις 13:00μμ σήμερα Τρίτη και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην αγία Βαρβάρας Αμφιάλης.





