Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Αιγιαλείας, Δημήτρης Ελευθεριώτης, σχολίασε την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Φιλιππάτου, τονίζοντας ότι η απόφαση αποτελεί προσωπική επιλογή και ότι η δημοτική ομάδα συνεχίζει με συνέπεια το έργο της προς όφελος των πολιτών.
Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, παρουσίασε τον απολογισμό του τελευταίου έτους για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου. Με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, περιλάμβαναν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο, επετειακές εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις όπως τα καρναβάλια και το Πάρκο των Χριστουγέννων.
Ο Δήμος υποστήριξε επίσης φεστιβάλ, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές ομάδες και χορωδίες, ενισχύοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στον πολιτισμό και την ανάπτυξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Αιγιάλειας. Ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά στοχεύει σε ακόμη πιο συμμετοχικές και εξωστρεφείς δράσεις.
Αναλυτικά οι δράσεις του δήμου:
Επετειακές & Ιστορικές Εκδηλώσεις
Ξεχωριστή θέση κατείχαν οι εκδηλώσεις για τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας (Ιανουάριος) σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Εθιμοτυπίας, καθώς και οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου σε όλο τον Δήμο. Παράλληλα, ο Δήμος υποστήριξε εκδήλωση για την ανακάλυψη της Αρχαίας Ελίκης.
Αποκριάτικες Δράσεις & Κοινωνικές Εκδηλώσεις
Μεγάλη συμμετοχή σημείωσαν:
– Το Πάρκο των Χριστουγέννων
– Η συναυλία στο πλαίσιο των Αποκριών
-Το Παιδικό Καρναβάλι Δήμου Αιγιαλείας
-Τα καρναβάλια Διακοπτού και Αιγείρας
-Η αποκριάτικη εκδήλωση Ελαιώνα
-Οι εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας σε Αλυκή και Συμπολιτεία
Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Το καλοκαίρι αποτέλεσε κορύφωση των δράσεων με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε κάθε γωνιά της Αιγιάλειας.
Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν συναυλίες:
– με τη Ρένα Μόρφη, τη LILA, τους αδελφούς Διονυσίου, τον Στέφανο Κορκολή στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Άβυθο, τον Κώστα Μακεδόνα στο πλαίσιο της συναυλίας «Ιόνια Πύλη στο Χρόνο», καθώς και με τον RossDaly στο Αίγιο.
Επιπλέον, διοργανώθηκαν:
-Ροκ συναυλία στη Συμπολιτεία
-Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής
-Συναυλίες υπέρ του ΕΚΑΜΕ σε Αίγιο και Διακοπτό
-Συναυλία με τη “Λαϊκή Τετράς” στο Διακοπτό
-Συναυλία με τους VanillaSwing στα Συλιβαινιώτικα
-Συναυλίες Χριστουγέννων με βιολιά και με τη Μανουσάκη
– Συναυλία με τον Χρήστο Δάντη
-Μουσικές εκδηλώσεις με DJ (Φουρκής και Ράνια Κωστάκη)
-Συναυλία πιάνου από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Αίγιο
-Εκδήλωση της Χορωδίας Δήμου Αιγιαλείας στα Υψηλά Αλώνια και στο Διακοπτό
Θέατρο & Κινηματογράφος
Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσαν:
-Οι «Θεατρικές Συναντήσεις» με 10 παραστάσεις τοπικών ομάδων στο Υπαίθριο Θέατρο «Γ. Παππάς»
-Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου με δωρεάν καθημερινές προβολές και ημερίδες
Συνεργασίες & Υποστηρικτικές Δράσεις
Ο Δήμος:
-Συνδιοργάνωσε το 3ο Πανελλήνιο Φόρουμ Πολιτιστικών Φορέων
-Υποστήριξε 3 εκθέσεις, 6 παρουσιάσεις βιβλίων, φιλανθρωπικό μπαζάρ και αγώνες σκάκι στο κτίριο Παναγιωτόπουλου
-Υποστήριξε επίσης 3 εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Ακράτας
– Ακόμα, 5 θεατρικές παραστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Ακράτας
– Τέλος, υλοποίησε τις τριήμερες δράσεις «Πεζοδρώμενα» στο Αίγιο
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στον πολιτισμό, η στήριξη των τοπικών δημιουργών και η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αιγιάλειας.
«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα. Και ο Δήμος Αιγιαλείας απέδειξε στην πράξη ότι μπορεί να προσφέρει ποιοτικές, πολυθεματικές και δωρεάν δράσεις σε κάθε κοινότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο Δήμος Αιγιαλείας συνεχίζει δυναμικά τον σχεδιασμό νέων δράσεων για τη χρονιά που διανύουμε, με στόχο μια ακόμη πιο εξωστρεφή και συμμετοχική πολιτιστική πολιτική.



