Μεσολόγγι: Τελετή αποκαλυπτηρίων της εικαστικής κατασκευής «Ελευθερία» του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

    Ημερομηνία:

    Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2026, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι, η τελετή αποκαλυπτηρίων της εικαστικής κατασκευής «Ελευθερία», έργο του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και ζωγράφου Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου.

    Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, εντάχθηκε στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου, ένα γεγονός που αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αυτοθυσίας και ελευθερίας για τη νεότερη Ελλάδα.

    Η δημιουργία και η τοποθέτηση του έργου αποτελούν μέρος του κύκλου εκδηλώσεων που τιμούν την ιστορική επέτειο, επιχειρώντας να συνδέσουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση με το κορυφαίο γεγονός που σημάδεψε την πόλη και την εθνική ιστορία. Παράλληλα, η εγκατάστασή του στον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένα μόνιμο σημείο αναφοράς, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη της θυσίας και αναδεικνύοντας τις αξίες της ελευθερίας που αυτή συμβολίζει.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, ο δημιουργός του έργου Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πολίτες, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη σημασία της ημέρας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νεκτάριος Φαρμάκης: Η Ιστορία που «ζωντανεύει»

    Eγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης: Η Ιστορία που «ζωντανεύει» 200 χρόνια...

    Δυτ. Ελλάδα: Έκλεβε δίκυκλα και παραποιούσε τα στοιχεία τους

    Συνελήφθη στις 18-03-2026 στο Βαρθολομιό, από αστυνομικούς της Ο.Π.ΔΙ. Πηνειού,...

    H Μαντόνα επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 24 χρόνια

    Στο καστ της σειράς The Studio του Σεθ Ρόγκεν προστίθεται η Μαντόνα....