Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η οργάνωση “Το Φωτεινό Αστέρι” με θέμα ” ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ” με στόχο την ανάδειξη των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και την παρουσίαση τρόπων στήριξης και ενδυνάμωσης της οικογενειακής ζωής και της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ στην οδό Τριών Ναυάρχων 40 την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026 και ξεκίνησε με προσέλευση κοινού στις 17.30 και επίσημη έναρξη στις 18.00 μέσα σε ένα κλίμα συμμετοχής και ουσιαστικού ενδιαφέροντος.

Την έναρξη της ημερίδας πλαισίωσαν χαιρετισμοί από την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεωργία Ντάτσικα η οποία ανέδειξε τον ρόλο των πολιτικών στήριξης της οικογένειας, από τον Πρόεδρο της οργάνωσης Χρήστο Σπηλιόπουλο ο οποίος τόνισε τη σημασία της συνεχούς δράσης και της προσφοράς προς την οικογένεια, ενώ απέστειλε χαιρετισμό ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, παρεμβάσεις πραγματοποίησαν η κα Λέττα Ζάγκλα Πρόεδρος ΠΤ ΣΚΛΕ Δυτικής Ελλάδας που αναφέρθηκε στη σημασία της κοινωνικής εργασίας, της ουσιαστικής κοινωνικής συνοχής και του ρόλου που επιτελούν οι κοινωνικοί λειτουργοί στην ψυχοκοινωνική στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Τέλος η κα Παπαδοπούλου από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κυριών στάθηκε στη συμβολή των συλλόγων στην κοινωνική συνοχή.




