Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ – To Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζει σε ελληνικές εγκαταστάσεις τα «γεράκια του Αιγαίου»

    Ημερομηνία:

    Μεγάλη ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο μετά την Πολεμική Αεροπορία, αρχίζει να παίρνει σειρά αναβαθμίζοντας τα μέσα του ή προχωρώντας σε νέες παραγγελίες.

    Τα ελικόπτερα Aegean Hawk (S-70) ή Bravo όπως είναι το παρατσούκλι τους, μετά από αρκετές χρονοβόρες διαδικασίες, μπήκαν στο πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης (Follow On Support) και χθες, Πέμπτη μεταφέρθηκε το πρώτο από αυτά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας AEROSERVICES, στα Μέγαρα.

     

    Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ - To Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζει σε ελληνικές εγκαταστάσεις τα «γεράκια του Αιγαίου»

    Η υποστήριξη των συνολικά 11 ελικοπτέρων SIKORSKY του ΠΝ θα πραγματοποιείται από πιστοποιημένο εγχώριο επισκευαστικό φορέα (εταιρεία AEROSERVICES) μέσω πιστώσεων FMS, παράλληλα με τις δομές του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ θα περιλαμβάνει εργασίες επισκευής, επιθεωρήσεων, συντήρησης και αναβάθμισης.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό, «με την ανωτέρω διαδικασία ενισχύεται σημαντικά το έργο υποστήριξης των ελικοπτέρων του ΠΝ, ενώ εξασφαλίζεται η υψηλή επιχειρησιακή διαθεσιμότητά τους καθώς και η απόκτηση τεχνογνωσίας από εγχώριους φορείς σε εξειδικευμένο επισκευαστικό έργο».

     

    Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ - To Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζει σε ελληνικές εγκαταστάσεις τα «γεράκια του Αιγαίου»

    Μάλιστα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η ελληνική εταρεία που είχε αναλάβει να το φέρει εις πέρας προχωρά σε προσλήψεις τουλάχιστον 25 ατόμων κι επενδύσεις 7,8 εκατ. Κι όλα αυτά με την έγκριση της αμερικανικής Sikorsky, η οποία φαίνεται ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, όπου οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα είναι οι μόνες που θα μπορούν να αναλάβουν την συντήρηση κι υποστήριξη των ελικοπτέρων για όλη την Νότια και Ανατολική Ευρώπη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήταν 8 μήνες καθηλωμένο, θα υποβληθεί σε τρεις επιθεωρήσεις και σε 5 εβδομάδες αναμένεται να βγει από την γραμμή παραγωγής. Πριν συμπληρώσει 6μηνο από την FMS ήδη υπάρχει ανάληψη έργου, δεδομένου ότι η αντίστοιχη που έγινε στο πρόγραμμα αναβάθμισης του Ρ-3 πήρε ενάμισυ χρόνο για να τρέξει. Και σε αυτό ήταν άψογη η συνεργασία του US NAVY με την ελληνική εταιρεία.

     

    Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ - To Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζει σε ελληνικές εγκαταστάσεις τα «γεράκια του Αιγαίου»

     

    Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα υποστήριξης των Aegean Hawk το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει – μαζί με τα ελικόπτερα Romeo που αναμένεται να αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το τέλος του 2021 σταδιακά – έναν στόλο συνολικά 18 ελικοπτέρων, ικανών στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο αλλά και σε θαλάσσιες επιχειρήσεις με προσβολή στόχων επιφανείας.

     

     

     

    Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ - To Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζει σε ελληνικές εγκαταστάσεις τα «γεράκια του Αιγαίου»
    Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ - To Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζει σε ελληνικές εγκαταστάσεις τα «γεράκια του Αιγαίου»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ειρήνη Μουρτζούκου: Σοκάρει η εξομολόγηση της Κατερίνας (βίντεο)

    Σοκάρει η εξομολόγηση της Κατερίνας, της κουμπάρας και πρώην...

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” αστυνομικός, πατέρας 4 παιδιών

    ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΝ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ (ΣΥΝ/ΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ) ΕΤΩΝ 65 Κηδεύουμε το Σάββατο...

    Υβριδική απειλή το μεταναστευτικό – Ο ρόλος της Τουρκίας στη Λιβύη και η μεταστροφή Χαφτάρ

    Υβριδικού χαρακτήρα απειλή για την Ελλάδα χαρακτηρίζει την εργαλειοποίηση...

    ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ: Μην κολυμπάτε σε αυτές τις περιοχές – Υπάρχει μικροβιακό φορτίο

    Σημαντική ανησυχία έχει προκαλέσει η απόφαση της Διεύθυνσης Δημόσιας...