Συνιδρυτής BioNTech: «Εως το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε θέσει την πανδημία υπό έλεγχο»

    Ημερομηνία:

    «Έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε θέσει την πανδημία υπό έλεγχο», εάν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά ο εμβολιασμός, δηλώνει ο Ουγούρ Σαχίν, συνιδρυτής της BioNTech, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

    Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Σαχίν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαιτείται και μια τρίτη δόση του εμβολίου, το αργότερο έως το επόμενο έτος, ενώ επισημαίνει ότι το πιθανότερο είναι ότι στο εξής το εμβόλιο θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, προσαρμοσμένο στις νέες παραλλαγές που θα προκύπτουν, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο κατά της γρίπης. «Θα είναι η νέα κανονικότητά μας», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα στην Γερμανία θα μειωθούν αισθητά από το τέλος Μαΐου, ενώ από το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή», διευκρινίζει.

    Ο κ. Σαχίν και η συνιδρύτρια της BioNTech και σύζυγός του Εζλέμ Τουρετσί, θα τιμηθούν στις 19 Μαρτίου με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη Πελετίδη στο ανακαινισμένο θερινό δημοτικό θέατρο

    Επίσκεψη στο Δημοτικό θερινό Θέατρο της οδού Ρίτσου στο...

    ΤΕΕ – Καραχάλιος: Η Έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Ελλάδα – Η καταλυτική συνδρομή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

    Αναλυτικά αναφέρει: Η Δυτική Ελλάδα, για πολλά χρόνια ενεργειακά αποκομμένη...

    Καιρός: Υπό ασφυκτικό «θερμικό θόλο» η χώρα – Πότε αναμένεται η πτώση της θερμοκρασίας

    Σε «θερμικό θόλο» βρίσκεται μεγάλο μέρος της Ευρώπης καθώς...