Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο ντοκουμέντο από το νέο περιστατικό κακοποίησης ηλικιωμένης γυναίκας, που πάσχει από άνοια, στη Χίο. Η 82χρονη έπεσε θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από 67χρονη Βουλγάρα, η οποία είχε αναλάβει τη φύλαξη και την φροντίδα της.

Στο βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» στο Mega καταγράφεται μία από τις σκηνές βίας σε βάρος της άτυχης ηλικιωμένης, το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς.
Στις σκληρές εικόνες φαίνεται η φροντίστρια να τρομοκρατεί την ηλικιωμένη με φωνές και απειλές. Στη συνέχεια φεύγει από το δωμάτιο, κουβαλώντας μία καρέκλα, προκειμένου να σηκώσει το κινητό της τηλέφωνο. Η 84χρονη παραμένει ξαπλωμένη στο κρεβάτι, ανήμπορη να πράξει το οτιδήποτε, ανήμπορη να αυτοεξυπηρετηθεί παραμένει σιωπηλή, ενώ μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν έχει κακοποιηθεί βάναυσα.
Μέσα σε δύο λεπτά η φροντίστρια χτύπησε δύο φορές την αβοήθητη γυναίκα. Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας που είχαν τοποθετήσει οι συγγενείς της ηλικιωμένης είναι αποκαλυπτικές.
Οι συγγενείς έβαλαν κάμερες στο σπίτι
Η οικογένεια της ηλικιωμένης γυναίκας θορυβήθηκαν από το γεγονός ότι η κατάστασή της παρουσίαζε ανησυχητική επιδείνωση. Η ηλικιωμένη κοιμόταν περίπου 20 ώρες το 24ωρο, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία στα οικεία της πρόσωπα, τα οποία αρχικά φοβήθηκαν ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τον γιο της ηλικιωμένης, η τοποθέτηση της κάμερας έγινε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, ημέρα κατά την οποία η 67χρονη φροντίστρια είχε ρεπό. Η απόφαση αυτή, όπως αποδείχθηκε, ήταν καθοριστική για την αποκάλυψη της υπόθεσης.
Μόλις ένα 24ωρο αργότερα, οι υποψίες της οικογένειας επιβεβαιώθηκαν με τον πιο σκληρό τρόπο. Η κάμερα κατέγραψε, σύμφωνα με την καταγγελία, την 67χρονη γυναίκα να χτυπά επί περίπου 10 λεπτά την ανήμπορη 82χρονη, ενώ παράλληλα μιλούσε στο τηλέφωνο.


