Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ψήσιμο του κρέατος

    Ημερομηνία:

    Δεν είναι μυστικό πως ως λαός τιμάμε και με το παραπάνω το κρέας, σε κάθε πιθανή περίπτωση και περίσταση. Πόσα όμως γνωρίζουμε για το σωστό ψήσιμο σε σχέση με το κρέας που φτάνει στο πιάτο μας;

    Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από το κρέας, δεν παίζει κανένα ρόλο το αν είναι ψημένο rare ή well done – η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος έχει να κάνει καθαρά με τα γούστα του καθενός. Οι βαθμίδες ψησίματος βασίζονται στο εξωτερικό χρώμα, στους εσωτερικούς χυμούς και στην εσωτερική θερμοκρασία.

    Δες λοιπόν παρακάτω ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος, για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ένα εστιατόριο.

     

    Rare

    To εξωτερικό του κρέατος έχει γκρίζο προς καφέ χρώμα, ενώ το εσωτερικό του είναι κόκκινο με αρκετά υγρά και λίγο ζεστό. Η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος δεν ξεπερνά τους 50–52 °C.

    Medium Rare

    Το εσωτερικό του έχει ρoζ χρώμα και θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος είναι στους 55 °C.

    Medium

    To εξωτερικό του κρέατος έχει σκούρο καφέ χρώμα, ενώ στο κέντρο του ανοιχτό ροζ. Η θερμοκρασία του είναι στους 63 °C.

    Medium Well

    Η θερμοκρασία του κρέατος φτάνει στους 68 °C. Υπάρχει μια ευδιάκριτη διχρωμία, με το εξωτερικό του μέρος να έχει σκούρο χρώμα και το κέντρο του ανοιχτό ροζ.

    Well done

    Η θερμοκρασία του κρέατος έχει φτάσει στους 73 °C και δεν υπάρχει έντονη διχρωμία ανάμεσα στο κέντρο και υπόλοιπο εσωτερικό του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα νέα ΑΤΜ στην Ευρώπη: Ανέπαφες αναλήψεις για γρηγορότερη και ασφαλέστερη τραπεζική εξυπηρέτηση

    Η παραδοσιακή διαδικασία ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ, όπως την...

    Voucher 750 ευρώ: Αμεση πληρωμή και 150 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης για άνεργους και εργαζόμενους

    Η ΔΥΠΑ ανακοινώνει ότι οι πληρωμές του νέου voucher για την...

    Καλοκαιρινά φρούτα: Εκτόξευση στις τιμές τους – Τι να περιμένουν οι καταναλωτές

    Το καλοκαίρι φέτος έχει έρθει με αυξημένες τιμές στα αγαπημένα μας φρούτα,...

    Σε οριακό σημείο ο Πειραιάς: Επτά κρουαζιερόπλοια, 16.800 άνθρωποι στο λιμάνι

    Ασφυκτική αναμένεται η κατάσταση σήμερα Σάββατο 12 Ιουλίου, στον Πειραιά, καθώς από...