Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ψήσιμο του κρέατος

    Ημερομηνία:

    Δεν είναι μυστικό πως ως λαός τιμάμε και με το παραπάνω το κρέας, σε κάθε πιθανή περίπτωση και περίσταση. Πόσα όμως γνωρίζουμε για το σωστό ψήσιμο σε σχέση με το κρέας που φτάνει στο πιάτο μας;

    Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από το κρέας, δεν παίζει κανένα ρόλο το αν είναι ψημένο rare ή well done – η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος έχει να κάνει καθαρά με τα γούστα του καθενός. Οι βαθμίδες ψησίματος βασίζονται στο εξωτερικό χρώμα, στους εσωτερικούς χυμούς και στην εσωτερική θερμοκρασία.

    Δες λοιπόν παρακάτω ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κάθε τρόπου ψησίματος, για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ένα εστιατόριο.

     

    Rare

    To εξωτερικό του κρέατος έχει γκρίζο προς καφέ χρώμα, ενώ το εσωτερικό του είναι κόκκινο με αρκετά υγρά και λίγο ζεστό. Η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος δεν ξεπερνά τους 50–52 °C.

    Medium Rare

    Το εσωτερικό του έχει ρoζ χρώμα και θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος είναι στους 55 °C.

    Medium

    To εξωτερικό του κρέατος έχει σκούρο καφέ χρώμα, ενώ στο κέντρο του ανοιχτό ροζ. Η θερμοκρασία του είναι στους 63 °C.

    Medium Well

    Η θερμοκρασία του κρέατος φτάνει στους 68 °C. Υπάρχει μια ευδιάκριτη διχρωμία, με το εξωτερικό του μέρος να έχει σκούρο χρώμα και το κέντρο του ανοιχτό ροζ.

    Well done

    Η θερμοκρασία του κρέατος έχει φτάσει στους 73 °C και δεν υπάρχει έντονη διχρωμία ανάμεσα στο κέντρο και υπόλοιπο εσωτερικό του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σία Αναγνωστοπούλου: “Έντονη διαμαρτυρία για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ Αχαΐας”

    Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς  Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής...

    Φοινικούντα:Τι ζητά ο ανιψιός του 68χρονου νεκρού ιδιοκτήτη του κάμπινγκ με εξώδικο

    Το θρίλερ της Φοινικούντας  είναι δίχως τέλος καθώς από τη...

    Σπύρος Σορβατζιώτης: Η δήλωση του προέδρου του ΔΣ Πατρών

    Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών,...

    Ωράριο φορτοεκφόρτωσης: Επιστολή Πελετίδη, προς τις μεταφορικές εταιρείες, την ΟΕΒΕΣΝΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο

    Την ανάγκη σεβασμού του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στους πεζόδρομους του...