Αποκεφάλισε την κόρη του και πήγε το κεφάλι της στην αστυνομία

    Ημερομηνία:

    Η αστυνομία στη βόρεια Ινδία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος αποκεφάλισε την κόρη του και πήγε το κεφάλι της στον αστυνομικό σταθμό του χωριού του, μια υπόθεση που αναζωπύρωσε τις εκκλήσεις για την εφαρμογή νέου νόμου κατά των αποκαλούμενων δολοφονιών τιμής.

    Ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι επιτέθηκε εναντίον της 17χρονης κόρης του με ένα τσεκούρι την Τετάρτη, έχοντας εξοργιστεί για τη σχέση της με έναν άνδρα.

    «Ομολόγησε το έγκλημά του. Είπε ότι είδε την κόρη του σε μια ταπεινωτική στάση μαζί με έναν άνδρα και την αποκεφάλισε, σε μία έκρηξη οργής», είπε στο Thomson Reuters. Foundation ο Ανουράγκ Βατς, ο αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας Χαρντόι στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

    Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια δολοφονούνται στη νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή κάθε χρόνο, από μέλη των οικογενειών τους, που εξοργίστηκαν επειδή έβλαψαν την «τιμή» τους.

    «Οι κόρες στην Ινδία θεωρούνται μια ένδειξη της οικογενειακής τιμής, με αποτέλεσμα να διαπράττονται τέτοιου είδους εγκλήματα», εξηγεί η Μάντχου Γκαργκ, αντιπρόεδρος της οργάνωσης All India Democratic Women Association στο Ούταρ Πραντές.

    Στην Ινδία καταγράφηκαν 24 δολοφονίες τιμής το 2019.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Πέμπτη 5-3-2026

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΙΦΟΡΑ ΕΤΩΝ 99 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 -...

    Πάτρα – Βραχνέικα: Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 8 Μαρτίου

    Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026 στα Βραχνέικα. Η Πολιτιστική...

    Ο Μικ Τζάγκερ ποζάρει με φόντο τις Πυραμίδες: Περιπλανώμενος στην Αίγυπτο, γράφει

    Στην Αίγυπτο ταξίδεψε ο Μικ Τζάγκερ, δημοσιεύοντας μερικά στιγμιότυπα στα...

    Θρίλερ με τη Λόρα! Επέστρεψε στην Πάτρα ο πατέρας! Τι συνέβη στην Γερμανία

    Του Κωνσταντίνου Φλαμή Σε δομή στο Βερολίνο υπό την παρακολούθηση...