Πάτρα: Ξεκινούν έργα στο κτίριο του ΟΤΕ στη Γούναρη! Πότε “μετακομίζουν” οι δικαστικές υπηρεσίες

Ημερομηνία:

Η διαδικασία της μίσθωσης του εμβληματικού κτιρίου του ΟΤΕ στην Πάτρα, επί των οδών Δημ. Γούναρη και Κανακάρη ολοκληρώθηκε και τυπικά από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης για την πλήρη αξιοποίησή του.

Το υπουργείο συνεβλήθη πρόσφατα με κατασκευαστική εταιρεία της Αθήνας, η οποία ανέλαβε το έργο του εξωραϊσμού, της ανακαίνισης, αλλά και της αναδιαμόρφωσης όλων των εσωτερικών χώρων, προκειμένου το κτίριο να είναι προσαρμοσμένο στις λειτουργικές ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών, οι οποίες θα μετεγκατασταθούν στο υπό ανακαίνιση κτίριο.

Σύμφωνα με την σύμβαση, η εργολαβία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί προ της έναρξης του μεθεπόμενου δικαστικού έτους, δηλαδή προ της 15ης Σεπτεμβρίου 2027.

Τα συνεργεία πρόκειται ν’ αρχίσουν τις εργασίες εντός του Ιουλίου για να γίνει έγκαιρα η παράδοση του έργου. Ας σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιες δικαστικές υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτίριο της οδού Δημ. Γούναρη. «Επείγει η απρόσκοπτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος για να προλάβουμε την έναρξη του μεθεπόμενου δικαστικού έτους και μετά θα δούμε ποιες υπηρεσίες θα μετακομίσουν» είπε στην «Π» ανώτερη δικαστική πηγή της Πάτρας, η οποία πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το υπουργείο Δικαιοσύνης και θ’ αποφασιστεί από κοινού η επιλογή των υπηρεσιών, οι οποίες θα μετεγκατασταθούν στο υπό ανακαίνιση κτίριο.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Κάλεσμα στον κόσμο οι γυναίκες της Παναχαϊκής για το ματς με τον Κελεό – Στόχος η τρίτη νίκη

Με ανεβασμένη ψυχολογία και στόχο να δώσει συνέχεια στο...

Σχολικά Γεύματα για 1.060 μαθητές στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του ΟΠΕΚΑ του Υπουργείου Κοινωνικής...

Κάθε βαθμός μετράει για Παναχαϊκή και Παναιγιάλειο

Σε μια δυνατή μονομαχία για δύο εξελίσσεται μέχρι στιγμής...

Ο κούκλος γιος της Ευρυδίκης με τον Γιώργο Θεοφάνους σε φωτογραφία

Μια ιδιαίτερη ημέρα ξημέρωσε για την Ευρυδίκη, η οποία...