Γαλακτοκομική Σχολή: Χίλιες ήδη οι υπογραφές για Κλειτορία, με εναλλακτική Παπαδόπουλου

    Ημερομηνία:

    Λίγες μέρες μετά τη λήψη ομόφωνης απόφασης από το Τοπικό Συμβούλιο Κλειτορίας, με την οποία και επισήμως διεκδικεί την έδρα της διετούς κρατικής Επαγγελματικής Γαλακτοκομικής Σχολής -εφόσον αυτή τελικά επιλεγεί από τον «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» να γίνει στον Δήμο Καλαβρύτων- πληροφορίες  αναφέρουν πως η συλλογή υπογραφών στήριξης έχει φτάσει σε 4ψήφιο νούμερο, χωρίς καμία ιδιαίτερη κινητοποίηση.

     

    Μέχρι τώρα οι υπογραφές κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, προς επίτευξη αυτού του σκοπού, έχουν φτάσει ήδη τις 1.000, κάτι που κάνει πιο ισχυρή την ήδη κραταιά θέση που κατέχουν οι περιοχές Κλειτορίας, Παΐων και Αροανίας στην παραγωγή γάλακτος, έναντι των Καλαβρύτων.
    Ενόψει της αποστολής του ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο από το οποίο θα ζητείται να συζητήσει το θέμα, με την ελπίδα να επιλεγούν τα Μαζέικα ως πόλη εγκατάστασης της Σχολής, φαίνεται και το δημαρχιακό γραφείο πως έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται».

     

    Ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος, αν και θεωρεί το αίτημα της Κλειτορίας βιαστικό,   ακούστηκε να λέει σε συμβούλους του από την Κλειτορία: «Δεν έχω αντίρρηση να γίνει εκεί, αλλά ακόμα δεν είναι καν σίγουρη η Σχολή». Ο κ. Παπαδόπουλος σκέφτεται κι ένα ενδιάμεσο σενάριο, που εμπεριέχει όμως αρκετή ταλαιπωρία. Η έδρα της Σχολής να ‘ναι στα Καλάβρυτα, για χρήση και των εγκαταστάσεων της Ενωσης, αλλά η διαμονή των σπουδαστών στην Μαθητική Εστία Κλειτορίας.
    Ντόπιοι δημοτικοί παράγοντες δείχνουν, την ίδια στιγμή να προβληματίζονται, αφού δεν είναι σίγουροι αν το ιδιωτικό Τυροκομείο «Μηλιτσόπουλου» μπορεί καθημερινά σχεδόν να εκπαιδεύει 30 – 40 σπουδαστές. Εναλλακτική είναι η διαμόρφωση εκπαιδευτηρίου σε παλιό κτίριο του Συνεταιρισμού, από το οποίο όμως ίσως προκύψουν δυσοσμίες κ.ά., που θα ενοχλούν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

     

    Πελοπόννησος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    σπιράλ: Ασέβεια, ύβρεις και ψέματα για το Α’ Νεκροταφείο

    Ο Θάνος Δούρος επικαλέστηκε την επιστολή Καΐκα και ο...

    Νέα πολιτική του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τις εκθέσεις

    Στρατηγική εξωστρέφειας και στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων   Το Επιμελητήριο Αχαΐας...

    Θρήνος: Νεκρό 3 μηνών βρέφος – Πέθανε στον ύπνο του

    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αμυνταίου τις τελευταίες...

    Παραλίες: Σε τιμές Μονακό οι πλαζ της Αττικής – Δείτε αναλυτικά πόσα χρήματα θα δώσετε για μια ξαπλώστρα

    Στις τιμές Μονακό  φαίνεται πως διαμορφώνονται οι τιμές για...