Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 08-08-2025 στην Προστοβίτσα (Δροσιά Τριταίας), ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Οι Γιαννιάδες» συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, τον Δήμο Ερυμάνθου & την Τοπική Κοινότητα Δροσιάς την εκδήλωση «Δημοτική, Λαϊκή Βραδιά, Γλέντι στο Χωριό, με Σουβλάκι, Μπύρα & Ποτό».

Η Εκδήλωση οργανώθηκε στην Κεντρική Πλατεία του χωριού μας, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Πλάτανος (Πλάτανος του ΓΙΑΝΝΙΑ), σε μια ξεχωριστή βραδιά.

Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πάρα πολλοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του Συλλόγου.

Παρευρέθηκαν επίσης από το Δήμο Ερυμάνθου ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαρής, οι αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Ανδρικόπουλος και κ. Ελένη Χριστοδουλοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Παπαγιαννόπουλος. Από την μείζονα αντιπολίτευση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Διαμαντής Κανελλόπουλος και από την τοπική κοινότητα ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Ζώρλας με άλλους τοπικούς συμβούλους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να διατηρήσουμε, να διαδώσουμε την τοπική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, της περιοχή μας, με Παραδοσιακούς Χορούς από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαρής ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την εκδήλωση, και δήλωσε την συνδρομή του Δήμου για την οργάνωση τέτοιων πολιτιστικών γεγονότων στα χωριά.

Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συγχωριανούς για την παρουσία τους, την συμμέτοχή τους σε αυτή την ξεχωριστή, μοναδική, λαϊκή βραδιά…

Το πρόγραμμα άρχισε με μια παράσταση «Καραγκιόζη» για τα παιδιά, και στη συνέχεια ο «Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών», με Χοροδιδάσκαλο τον κ. Διογένη Οικονόμου, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ

Στη συνέχεια ακολούθησε το «Γλέντι στο Χωριό, με Σουβλάκι, Μπύρα & Ποτό»! Ήταν μια δροσερή μουσική βραδιά, που θύμιζε τα παλιά λαϊκά πανηγύρια, με λαϊκούς χορούς και διασκέδαση, με αντάμωμα, κέφι, και συγκίνηση.

Μετά τις 01.00 την νύχτα έγινε η μεγάλη κλήρωση της πλούσιας σε δώρα Λαχειοφόρου, με τις σχετικές ευχαριστίες που έδωσε ο Σύλλογος στους πολλούς και αγαπητούς δωροθέτες.

Ο Σύλλογος οφείλει να ευχαριστήσει:

Την Ελληνική Αστυνομία για τη συνεργασία, την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο για την συνδρομή τους.

Τα τοπικά ΜΜΕ για τη συνεργασία, για την προβολή των εκδηλώσεων του.

Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας “Οι Γιαννιάδες” – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Θάνατος Μαζωνάκη: «Απορώ με το θράσος της» – Βαριές κουβέντες για τη γιατρό από την αναισθησιολόγο

Βαριές κουβέντες για την κατηγορούμενη γιατρό στην υπόθεση θανάτου...

Όταν η ζωή περνάει στην TV: Οι σειρές που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες

Οι σειρές που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες πάντα θα...

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ για το διάστημα 19-23 Οκτωβρίου

Συνολικά 71.780.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 83.420 δικαιούχους, από...