Με ένα ιδιαίτερα συμβολικό και ενωτικό μήνυμα για τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπογραμμίζοντας τη βαθιά σημασία του Δεκαπενταύγουστου ως ημέρας επιστροφής στις ρίζες, την αλληλεγγύη και τις αληθινές αξίες.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Φαρμάκης χαρακτήρισε τη γιορτή ως το «Πάσχα του καλοκαιριού» και στάθηκε στην ανάγκη κοινωνικής συνοχής και αλληλοϋποστήριξης.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος Φαρμάκης:
«Δεκαπενταύγουστος, το “Πάσχα του καλοκαιριού”. Η μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού.
Ένα μεγάλο πνευματικό κάλεσμα και συνάμα, μία… επιστροφή. Επιστροφή σε όσα και όσους αξίζουν, σε όσα και όσους μας θυμίζουν ποιοι πραγματικά είμαστε, από πού ξεκινήσαμε και προς τα πού πρέπει να πάμε.
Με την Παναγία ως ακλόνητο οχυρό, θυμόμαστε ότι το πολυτιμότερο κεφάλαιο του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του. Η αληθινή πρόοδος κρίνεται από το πόσο κοντά στεκόμαστε ο ένας στον άλλον.
Εύχομαι η σκέπη της Μεγαλόχαρης να πλημμυρίσει τα σπιτικά σας με υγεία, γαλήνη και πίστη για το αύριο.
Χρόνια πολλά, δημιουργικά και φωτεινά σε όλες και σε όλους!»


