Πάτρα: Γέμισε αρουραίους χώρος του Δήμου στην Εξω Αγυιά – φωτο

Ημερομηνία:

Του Αχιλλέα Ροδίτη

PHILOXENIA

Από τη σημασία που δίνουμε, τη φροντίδα που επιδεικνύουμε, αλλά και από το αν λειτουργούμε ουσιαστικά τέτοιους χώρους, αποδεικνύεται στην πράξη πόσο λογαριάζουμε τόσο την καθημερινότητα του πολίτη όσο και τη συνολική «εικόνα πόλης».

Πόσο μάλλον όταν ένας χώρος βρίσκεται στην είσοδο της Πάτρας και αποτελεί ένα από τα πρώτα σημεία που αντικρίζει ένας επισκέπτης, φιλοξενώντας ταυτόχρονα κρίσιμες δράσεις όπως η διαπαιδαγώγηση των νέων για να γίνουν υπεύθυνοι και συνετοί οδηγοί.

Το γεγονός ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΚΑ) «Πάνος Μυλωνάς» του Δήμου Πατρέων είχε μετατραπεί σε «ζούγκλα» είναι γνωστό, καθώς η «Πολιτεία» το έχει θίξει επανειλημμένα, με πιο πρόσφατη αναφορά στα τέλη Μαΐου.
Αυτόματο προσχέδιο

Ωστόσο, η παρατεταμένη αδιαφορία επέτρεψε στην κατάσταση να επιδεινωθεί δραματικά. Ο χώρος γέμισε τρωκτικά και αρουραίους που κάνουν κυριολεκτικά «ζιγκ-ζαγκ» ανάμεσα στα σήματα οδικής κυκλοφορίας, τις διαβάσεις πεζών και τα παγκάκια, εντός ενός υποτιθέμενου χώρου αναψυχής και μάθησης. Ταυτόχρονα, τα αγριόχορτα αφέθηκαν να φτάσουν σε τέτοιο ύψος που καθιστούν απαγορευτική όχι μόνο τη λειτουργία, αλλά ακόμη και την απλή πρόσβαση.

Για ακόμη μια φορά, κάτοικοι των γειτονικών σπιτιών μετέφεραν στην «Πολιτεία» την αγανάκτησή τους, σημειώνοντας με πικρία ότι φοβούνταν πως η εγκατάλειψη αποτελεί παγιωμένη κατάσταση.

ΕΝΤΟΛΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η δημοτική αρχή φαίνεται πως αντέδρασε άμεσα.

Σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε στην «Πολιτεία» από υπευθύνους της δημοτικής αρχής, την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκε ήδη από εταιρεία μυοκτονιών με την οποία υπάρχει διαρκής σύμβαση συνεργασίας η επέμβαση για καθαρισμό του χώρου από τα τρωκτικά.

Παράλληλα, ενημερώθηκε και η αρμόδια αντιδημαρχία έτσι ώστε δημοτικά συνεργεία να σπεύσουν για να κόψουν τα αγριόχορτα. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σε μερικές ημέρες. Κάτι που απομένει να το δούμε στην πράξη.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Για πρώτη φορά 66χρονος έζησε 9 μήνες με νεφρό χοίρου σε αναμονή μεταμόσχευσης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac-66%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%ad%ce%b6%ce%b7%cf%83%ce%b5-9-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%bd/

Γλυπτά του Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο δανείζει τα κλεμμένα στους Γερμανούς

Έμμεσες πιέσεις στην Ελλάδα προκειμένου να δεχτεί μια συμφωνία...

Πέντε συνήθειες των γυναικών που έχουν πάντα ανεβασμένη λίμπιντο

Ακριβώς όπως η άσκηση μάς βοηθά να παραμείνουμε σε...

Αυτός είναι ο καταλληλότερος μήνας για να ψάξετε δουλειά

Είτε έχετε ήδη δουλειά και υπάρχουν λόγοι που σας σπρώχνουν...