Γραπτές εξετάσεις στην Πάτρα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας

    Ημερομηνία:

    Σε έξι πόλεις θα διεξαχθούν οι πρώτες γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

    Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, συνολικά είναι οκτώ τα εξεταστικά κέντρα που θα φιλοξενήσουν τις πρώτες πανελλήνιες εξετάσεις Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης, που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαΐου 2021. Τα κέντρα αυτά θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Πάτρα, Τρίπολη και Ηράκλειο.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε κάθε εξεταστικό κέντρο είναι η συμπλήρωση τουλάχιστον 25 αιτήσεων. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος του προβλεπόμενου, οι διαγωνιζόμενοι θα καλούνται να διαγωνιστούν σε άλλο εξεταστικό κέντρο.

    Οι επόμενες εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης καθορίστηκε να διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου 2021.

    Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού, ενώ θα εξεταστεί και η επάρκεια γνώσης της ελληνικής γλώσσας.

    Οι ερωτήσεις θα αντληθούν από την Τράπεζα Θεμάτων, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη πρόσβαση μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ: Κόβουν κάθε βράδυ το νερό… προληπτικά!

    H ανακοίνωση του προέδρου της ΤΚ Πέττα, το μεσημέρι...

    ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: 4 – 3 οι λάθος ιατροδικαστικές αλλά ο Φλωρίδης… δεν έκλεισε την Αθήνα!

    Του Κ. Φλαμή (εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ) Πισπιρίγκου και Μουρτζούκου, δύο γυναίκες…...

    ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η κηδεία του Πίνδαρου Μεσμπούρη

    Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 50 ετών ο...

    ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ: Αυτή είναι η θέση μας για το τρένο

    ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΣΒΟΛΗΣ: Η  θέση μας  για τη...