Το Charlie Hebdo «κατακεραυνώνει» την Ελισάβετ – «Η Μέγκαν έφυγε γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει»

    Ημερομηνία:

    «Ξεσπάθωσε» εναντίον της βασίλισσας Ελισάβετ το γαλλικό περιοδικό σάτιρας, Charlie Hebdo, με αφορμή τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι και τις αποκαλύψεις που έκανε το ζευγάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

    Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει μία γελοιογραφία, στην οποία απεικονίζεται η Μέγκαν Μαρκλ πεσμένη στο έδαφος και η βασίλισσα Ελισάβετ να βρίσκεται από πάνω της, πιέζοντάς τη στο λαιμό με το γόνατό της.

    Τη γελοιογραφία συνοδεύει ο τίτλος «Γιατί η Μέγκαν εγκατέλειψε το Μπαγκινγχαμ», με το καρτούν της να απαντά «επειδή δεν μπορούσε πλέον να αναπνεύσει».

    tweet_2

    Η σκηνή που απεικονίζεται στο εξώφυλλο, καθώς και η ατάκα «δεν μπορούσε να αναπνεύσει», παραπέμπουν κατευθείαν στον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον Μάιο του 2020 σε δρόμο της Μινεσότα και ενώ αστυνομικός τον πίεζε με μανία με το γόνατό του στον λαιμό, προκαλώντας του ασφυξία και με τη σκηνή του θανάτου του να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και του κόσμου.

    Ο θάνατος του Τζορτ Φλόιντ, έγινε επίσης η αφορμή για να ξεσπάσουν διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter, όχι μόνο εντός αμερικανικών συνόρων αλλά και σε πληθώρα πόλεων παγκοσμίως, ανάμεσα σε αυτές και στην Αθήνα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΙΕΛΚΑ για σούπερ μάρκετ: Φτηνότερα απορρυπαντικά, ακριβότερα τα κρέατα – Τι άλλαξε τον Ιούνιο

    Μικρή υποχώρηση κατά 0,35% κατέγραψαν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο...

    Στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φ. Ζαΐμης

    Στις Βρυξέλλες, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου...

    Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων ζητούν παράσταση κατηγορίας κατά Τριαντόπουλου

    Οι πρώτες δηλώσεις παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς θυμάτων...

    Τηλεοπτική σειρά του MEGA είχε «προβλέψει» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

    Η καυστική ατάκα της Λίτσας Μπακλάφα στους "Συμπέθερους απ’...