Αντιστήριξη στην οδο Παυσανία στην Καλλιθέα Πατρών – Παρέμβαση για την υποχώρηση του εδάφους

Ημερομηνία:

Στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος που έχει προκαλέσει τη διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Παυσανία, στην Καλλιθέα Πατρών, προχωρά ο Δήμος Πατρέων, δρομολογώντας έργο αντιστήριξης και αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Πρόκειται για τον δρόμο που οδηγεί προς το κοιμητήριο της περιοχής, όπου έχει απαγορευτεί τόσο η άνοδος όσο και η κάθοδος των οχημάτων, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου περαιτέρω υποχώρησης του εδάφους μετά από παλαιότερα φαινόμενα κακοκαιρίας.

Ο Δήμος Πατρέων εξέδωσε στις 29 Σεπτεμβρίου πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανάθεση του έργου «Αντιστήριξη οδού Παυσανία στην ΤΚ Καλλιθέας», συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, η αστοχία του δρόμου συνδέεται με την παρουσία υδάτων, τα οποία έχουν επηρεάσει τη σταθερότητα της εδαφικής στρώσης. Οι γεωτεχνικές αναλύσεις κατέδειξαν την ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος νέων υποχωρήσεων.

Οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση των παλαιών επιχώσεων, την τοποθέτηση γεωυφάσματος και την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, ύψους 1,70 μέτρων.

Παράλληλα, προβλέπεται νέα επίχωση με κατάλληλα υλικά, καθώς και η κατασκευή αποστραγγιστικού καναλιού για την απομάκρυνση των υδάτων και την προστασία του οδοστρώματος.

Η τελική φάση θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της επιφάνειας του δρόμου με την απαραίτητη κλίση για την απορροή των νερών.
Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, το πλάτος του νέου οδοστρώματος θα είναι περιορισμένο κατά μήκος της παρέμβασης.

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης ορίζεται σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ασφαλή αποκατάσταση της πρόσβασης προς το κοιμητήριο, αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα που επηρεάζει την καθημερινή μετακίνηση στην περιοχή.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Κώστας Σβόλης: Στο έλεος της παραβατικότητας οι πολίτες, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη-Κ. Σβόλης” αναφέρεται...

Γρίπη: Ξεπέρασε το όριο εποχικής δραστηριότητας – 3 νέα σοβαρά περιστατικά σε ΜΕΘ και ένας θάνατος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b3%cf%81%ce%af%cf%80%ce%b7-%ce%be%ce%b5%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84/

Μπορούν οι γυναίκες να (μην) τα έχουν όλα;

Ηπρόσφατη παραίτηση της Τζασίντα Άρντερν από την πρωθυπουργία της...

Πάτρα: “Εφυγε νωρίς” η Αντωνία Κωσταράκη

ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΩΝ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΗ =ΕΤΩΝ 56= ΘΑΝΟΥΣΑ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...