Α. Παναγιωτόπουλος: «Για δεύτερη φορά στη Βουλή το θέμα της αναστολής λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Αγρινίου»

    Ημερομηνία:

    Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τον υπουργό Υγείας με θέμα «Η ακραία υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου έχει οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής του» κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος με τη συνυπογραφή του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιλτιάδη Ζαμπάρα.

    DEH myHomeGasControl

    Οπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο τύπου:

    Με την αναφορά κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η υπ’ αριθμ. Πρωτ. 69/28-01-2025 ανακοίνωση της  Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑΑ), σύμφωνα με την οποία, λόγω υποστελέχωσης έχει τεθεί από 22 Ιανουαρίου 2025 σε αναστολή λειτουργίας η χειρουργική κλινική ενός εκ των δύο δημόσιων νοσοκομείων μιας γεωγραφικά τεράστιας και δυσπρόσιτης, άρα άγονης και προβληματικής, περιφερειακής ενότητας όπως αυτή της Αιτωλοακαρνανίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων της.

    Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση, το νοσοκομείο είχε μείνει με τέσσερις (4) χειρουργούς, ζητήθηκε συνδρομή, αλλά δεν υπήρξε κανένα ενδιαγέρον από την 6η ΥΠΕ κι έτσι αναγκαστικά οδηγήθηκαν σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών ιατρείων, τη συνολική δηλ. λειτουργία της χειρουργικής κλινικής, αφού τα ίδια τέσσερα 4 άτομα κάλυπταν σε 24ωρη βάση(!) το χειρουργικό ΤΕΠ, ενώ δύο (2) χειρουργοί τέθηκαν σε αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα την πλήρη αναστολή της λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής.

    proliptikes

    Στην αναφορά κατατίθενται και τα αιτήματα της ΕΙΝΝΑΑ:

    Ανοιχτή προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και στα 2 Νοσοκομεία.

    Αυξήσεις σε μισθούς-εφημερίες-ανθρώπινες συνθήκες εργασίας – όχι στην υπερεφημέρευση.

    Άμεση ενίσχυση του ΤΕΠ με ειδικευμένους γιατρούς.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λάρισα: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για το τρίχρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

    Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο ιατρικό επιτελείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου...

    «Για Φίλου Πήδημα»: Η κωμωδία του Ντίνου Σπυρόπουλου έρχεται στην Πάτρα για μία μοναδική παράσταση!

    Μετά από συνεχόμενα Sold Out στην Αθήνα, η ξεκαρδιστική...

    Στη Δυτική Ελλάδα ο πρώτος εκατομμυριούχος του Eurojackpot – ΦΩΤΟ

    Εκατομμυριούχος ξύπνησε την Τετάρτη το πρωί ένας τυχερός κάτοικος...

    Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Παραιτήθηκε η συνήγορος του Κορκονέα

    Με εντάσεις, συνολικά τρεις μεγάλες διακοπές, ξεκίνησε η δίκη...