Α. Παναγιωτόπουλος: «Οι ασθενείς σε κίνδυνο, οι γιατροί σε εξάντληση και η κυβέρνηση αρνείται τις εφημερίες στο “Αμαλία Φλέμινγκ”!»

    Ημερομηνία:

    Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα «Το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων ‘‘Αμαλία Φλέμινγκ’’ εξαιρείται του συστήματος εφημεριών του ΕΣΥ την ώρα που επικρατεί το επικίνδυνο φαινόμενο της υπερεφημέρευσης και του εργασιακού burn out», κατέθεσαν δεκαοκτώ (18) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κοινή πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας – τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και της βουλεύτριας Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών – τομεάρχη Εξωτερικών Ρένας Δούρου.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

    “Η ερώτηση αφορά στο απαράδεκτο γεγονός της εξαίρεσης του Γενικού Νοσοκομείου Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ» από το σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, τη στιγμή που η τεράστια έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε φυσική, ηθική και ψυχική εξάντληση, και μέσω του φαινομένου της υπερεφημέρευσης, διακινδυνεύοντας τη ζωή και την ασφάλεια των ίδιων αλλά και των ληπτών υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ.

    Έτσι, ενώ το συγκεκριμένο νοσοκομείο θα μπορούσε να εφημερεύει και να καλύπτει τις ανάγκες υγείας του λεκανοπεδίου, αλλά και ευρύτερα της βορειοανατολικής Αττικής, παρουσιάζει, αντιθέτως,  πληρότητα κλινών νοσηλείας περίπου 40-50% μόνον, όταν τα παρακείμενα νοσοκομεία, π.χ «Σισμανόγλειο» και «Γ.Γεννηματάς» καθημερινά «βουλιάζουν» από περιστατικά και εφημερεύουν σε συνθήκες πολέμου.
    Σε αυτό το πλαίσιο ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε το νοσοκομείο να επανέλθει στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ, πόσες οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών, ιδίως αναισθησιολόγων, χειρουργών, ορθοπεδικών και παθολόγων θα προκηρύξει μέσω ΑΣΕΠ και γενικότερα τι σχεδιάζει για το μέλλον του εν λόγω νοσοκομείου”.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Στις 10 και 11 Ιουνίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Ιερά Πανήγυρη θα πραγματοποιηθεί 10 και 11 Ιουνίου 2025 στον...

    Στυτική Δυσλειτουργία: Τα sex toys που δίνουν λύση σε κάθε πρόβλημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%83%cf%84%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b1-sex-toys-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd/

    Μακροζωία: Η απλή κίνηση που πρέπει να κάνουμε πριν σηκωθούμε από το κρεβάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%b6%cf%89%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%ae-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba/

    25χρονος Πατρινός έχασε το πόδι του σε τροχαίο! Ζητά 500.000 ευρώ αποζημίωση!

    «Αν είχαν δείξει λίγη προσοχή εγώ σήμερα δεν θα...