ΑΑΔΕ: Γνωστή αλυσίδα εστίασης και νυχτερινά κέντρα είχαν «ξεχάσει» να διασυνδέσουν POS με ταμειακές

    Ημερομηνία:

    Ο αλγόριθμος και το λογισμικό της ΑΑΔΕ εντόπισε ότι τα POS αρκετών επιχειρήσεων δεν διασυνδέονται με τις ταμειακές τους μηχανές. Άμεσα, σχεδιάστηκαν στοχευμένες ελεγκτικές δράσεις ευρείας κλίμακας σε όλη τη χώρα.

    Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι γνωστό νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα, τις ημέρες των γιορτών, οπότε η κίνηση ήταν αυξημένη, δεν είχε προβεί στη διασύνδεση κανενός από τα τέσσερα 4 POS με τις αντίστοιχες ταμειακές μηχανές, που διέθετε. Στην επιχείρηση επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

    Επίσης, σε επόμενο στοχευμένο έλεγχο σε νυχτερινό κέντρο των βορείων προαστίων, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση διατηρούσε, μεταξύ άλλων, μια ταμειακή μηχανή, η οποία δεν διαβίβαζε τις αποδείξεις που εξέδιδε και το αντίστοιχο POS δεν ήταν συνδεδεμένο, με συνέπεια να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα και να ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης για δύο ημέρες.

    Αντίστοιχες διαπιστώσεις προέκυψαν και κατόπιν επιτόπιων ελέγχων σε δύο επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια) στην Αράχωβα, οι οποίες είχαν παραλείψει να διασυνδέσουν τα POS με τις ταμειακές τους μηχανές, με αποτέλεσμα να καταλογιστούν σε βάρος τους τα προβλεπόμενα ποσά προστίμων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τον απάτησε η γυναίκα του, την πλήρωσε το ξενοδοχείο

    Ιδιαίτερα εκδικητικός φάνηκε άπιστος σύζυγος σύμφωνα με τα βρετανικά...

    Τρεις τρόποι για να έρθετε σε οργασμό χωρίς σεξουαλική επαφή

    Πιθανότατα συνδέετε τους οργασμούς με τη σεξουαλική επαφή –...

    Γυναίκα καθυστέρησε ληστή κάνοντάς του στοματικό έpωτα

    Η 35χρονη βρήκε αυτόν τον τρόπο για να τον...

    Ανακαλύφθηκε το πιο μακρινό κβάζαρ στο σύμπαν – Η θηριώδης μαύρη τρύπα στο κέντρο του – ΦΩΤΟ

    Το πιο μακρινό και άρα πιο πρώιμο κβάζαρ (λαμπρό ενεργό γαλαξιακό...