ΑΑΔΕ: Μέχρι και 2.000 ευρώ σε όσους φορολογούμενους βρίσκουν «μαϊμού» αποδείξεις – Ανοίγει η εφαρμογή Αppodixi

    Ημερομηνία:

    Σε λίγες ημέρες, πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδος, η ΑΑΔΕ θα ενεργοποιήσει τη νέα ψηφιακή εφαρμογή «Αppodixi», μέσα από την οποία ο κάθε πολίτης θα έχει την δυνατότητα να ελέγξει, εύκολα και γρήγορα, μέσα από το κινητό του εάν η απόδειξη λιανικής που έλαβαν από την επιχείρηση είναι γνήσια ή πλαστή.

    Φλίγκος

    Η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών παρέχουν ένα σημαντικό κίνητρο προς τους φορολογούμενους, προκειμένου να εντοπίσουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, αφού σε αυτή την περίπτωση – που εντοπίσουν και γνωστοποιήσουν στην Εφορία αποδείξεις «μαϊμού», τότε με τη βεβαίωση του προστίμου στον παραβάτη από τις φορολογικές αρχές θα λαμβάνουν χρηματικό ποσό που μπορεί να φτάνει έως και 10 φορές την αξία της απόδειξης, με ανώτατο όριο τα 1.500-2.000 ευρώ.

    Με τη νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα κινητά τηλέφωνα δίνεται η δυνατότητα σε όλους καταναλωτές να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, «σκανάροντας» με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή.

    ICECAP

    Εν συνεχεία τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου. Σε περίπτωση που από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι η απόδειξη δεν είναι αυθεντική και γίνει επώνυμη αναφορά στην ΑΑΔΕ, με τη βεβαίωση του προστίμου ο φορολογούμενος που καταγγέλλει την παράβαση θα λαμβάνει ποσό πολλαπλάσιο της αξίας της απόδειξης.

    Το ακριβές ύψος του μπόνους θα καθοριστεί με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

    Μέσω της εφαρμογής αυτής η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες η νέα εφαρμογή αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των καταναλωτών καθώς τους παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζουν την εγκυρότητα και νομιμότητα της συναλλαγής που πραγματοποίησαν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα τρία λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν σύντροφο

    Πολλές γυναίκες αναζητούν έναν σύντροφο για μία μακροχρόνια σχέση,...

    Πώς να διακόψετε κάποιον που μιλάει ασταμάτητα – Τρεις τρόποι και παραδείγματα

    Συχνά, κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης ή κοινωνικής...

    ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ τις 8 περιοχές που θα μείνουν χωρίς νερό το πρωί της Τετάρτης

    Πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης λόγω επείγουσας εργασίας...