ΑΑΔΕ: Ψηφιακά όλες οι βεβαιώσεις μητρώου μέσω myAADE

    Ημερομηνία:

    Διευρύνονται οι δυνατότητες της ψηφιακής έκδοσης βεβαιώσεων μητρώου με την προσθήκη έκδοσης ιστορικού μεταβολών στοιχείων μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων, σύμφωνα με την απόφαση Α. 1119/2024 του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

    Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά, εκτός από τις βεβαιώσεις στοιχείων Μητρώου που αποτυπώνουν την τρέχουσα εικόνα τους, και τις βεβαιώσεις που περιέχουν το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων τους, συγκεντρωτικά ή ανά θεματική ενότητα.

    Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), με χρήση προσωπικών κωδικών TAXISnet, στη διαδρομή Μητρώο

    & Επικοινωνία > Βεβαιώσεις Μητρώου, όπου είναι διαθέσιμες οι εξής επιλογές:

    • Τρέχουσα Εικόνα Φυσικού Προσώπου
    • Ιστορικό Μεταβολών Φυσικού Προσώπου
    • Τρέχουσα Εικόνα Μη Φυσικού Προσώπου/Επιχείρησης
    • Ιστορικό Μεταβολών Μη Φυσικού Προσώπου/Επιχείρησης

    Οι νέες λειτουργικότητες προσφέρουν σε πολίτες και επιχειρήσεις άμεσηπρόσβαση στη φορολογική τους εικόνα ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται νααπευθυνθούν στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για να ζητήσουν την επανεκτύπωσή τους.

    Οι Βεβαιώσεις Τρέχουσας Εικόνας και Ιστορικού Μεταβολών εκδίδονται πλέον αποκλειστικά ψηφιακά, φέρουν ψηφιακή σφραγίδα και κωδικό γρήγορης απόκρισης (QuickResponseCode – QR CODE) για την επαλήθευσή τους από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ και γίνονται υποχρεωτικά δεκτές για κάθε νόμιμη χρήση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    500ευρα: Δυναμική επιστροφή για τα μωβ χαρτονομίσματα στην ευρωπαϊκή αγορά

    Παρότι από τον Απριλίο του 2019 δεν εκδίδεται πλέον...

    «Άξιος εν πάσι»: Εικοσιένα έτη Αρχιερατικής Διακονίας»

    Του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου, Βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Πατρών 19...

    Πάτρα: Δείτε εκατοντάδες φωτό από τη νυχτερινή παρέλαση

      Φαντασμαγορική η νυχτερινή παρέλαση που διήρκησε 5 ώρες. Με...

    Δυτική Ελλάδα: Αθωώθηκε δημοσιογράφος μετά από μήνυση…. γυναίκας «Θεματοφύλακα του Συντάγματος» (!!!)

    Στην ακροαματική διαδικασία οδηγήθηκε χθες Παρασκευή η εκδίκαση της...