ΑΑΔΕ: Σαφάρι σαρωτικών ελέγχων – “Χρυσή” απόδειξη που δεν κόπηκε ποτέ εντόπισαν οι ελεγκτές

    Ημερομηνία:

    Μια χρυσή απόδειξη, ύψους 28.000 ευρώ, που, όμως, παρέλειψε να κόψει επιχειρηματίας στη Μύκονο, εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

    Το ιταλικό εστιατόριο, στο νησί των ανέμων, εισέπραξε, αλλά δεν απέδωσε το ΦΠΑ, που άγγιζε τις 4.000. Η παράβαση έγινε το 2021 και αναδρομικά, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ, συνοδευόμενο από 48ωρο λουκέτο.

    Σε πλήρη εξέλιξη, είναι η επιχείρηση Θέρος, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, σε νησιά και ηπειρωτικούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

    Οι ελεγκτές μοιράζουν πρόστιμα και λουκέτα. Πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις στις επιχειρήσεις, να κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία από τα POS και τις ταμειακές και τα αντιπαραβάλλουν με τα στοιχεία του myDATA, που λαμβάνουν online διαρκώς και των δηλώσεων ΦΠΑ. Ετσι μπορούν να εντοπίζουν και παλαιότερες παραβάσεις, οι οποίες δεν μένουν ατιμώρητες.

    • Στη Μύκονο, κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης δεν είχε κόψει αποδείξεις – για το 2021 και 2022 – ύψους 107.000 ευρώ, εισπράττοντας και μη αποδίδοντας ΦΠΑ 26.000 ευρώ. Επιβλήθηκε πρόστιμο 13.000 ευρώ και κλείσιμο για δύο ημέρες.
    • Λουκέτα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε επιχειρήσεις εστίασης σε Αστυπάλαια, Ηράκλειο, Χανιά και Λέσβο. Φοροδιαφυγή εντοπίστηκε και σε επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων και μοτοσυκλετών.
    • Τέσσερις στην Πάρο και δύο στη Μήλο δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις 18.000 ευρώ, με ΦΠΑ 4.350 ευρώ, και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα και ειδικές χρηματικές ποινές.

    Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιβάλλουν πρόστιμα και λουκέτα δύο και πλέον ημερών, όπου διαπιστώνουν παραβάσεις, σε όλους τους κλάδους δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θοδωρής Κολυδάς: Χωρίς βροχές και με ξηρή ατμόσφαιρα ο καιρός από τα μέσα της εβδομάδας

    Τη «ξηρή» προοπτική του καιρού για τις επόμενες ημέρες...

    Μπρόνουεν Μάντοξ στα ΝΕΑ: «Nα μην καταλάβει η Ρωσία εδάφη με τη βία»

    Η Ευρώπη μπορεί να κάνει αρκετά για να διαφυλάξει την παγκόσμια...

    Σοκ στη Σαουδική Αραβία: Μουμιοποιημένα τσιτάχ αποκαλύπτουν χαμένη γενετική γραμμή 4.000 ετών

    Ανακάλυψη μουμιοποιημένων τσιτάχ σε σπηλιές της βόρειας Σαουδικής Αραβίας αποκαλύπτει...

    Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει «συνθηκολογήσει» δηλώνει ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει...