ΑΑΔΕ: Σαφάρι σαρωτικών ελέγχων – “Χρυσή” απόδειξη που δεν κόπηκε ποτέ εντόπισαν οι ελεγκτές

    Ημερομηνία:

    Μια χρυσή απόδειξη, ύψους 28.000 ευρώ, που, όμως, παρέλειψε να κόψει επιχειρηματίας στη Μύκονο, εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

    Το ιταλικό εστιατόριο, στο νησί των ανέμων, εισέπραξε, αλλά δεν απέδωσε το ΦΠΑ, που άγγιζε τις 4.000. Η παράβαση έγινε το 2021 και αναδρομικά, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ, συνοδευόμενο από 48ωρο λουκέτο.

    Σε πλήρη εξέλιξη, είναι η επιχείρηση Θέρος, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, σε νησιά και ηπειρωτικούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Οι ελεγκτές μοιράζουν πρόστιμα και λουκέτα. Πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις στις επιχειρήσεις, να κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία από τα POS και τις ταμειακές και τα αντιπαραβάλλουν με τα στοιχεία του myDATA, που λαμβάνουν online διαρκώς και των δηλώσεων ΦΠΑ. Ετσι μπορούν να εντοπίζουν και παλαιότερες παραβάσεις, οι οποίες δεν μένουν ατιμώρητες.

    • Στη Μύκονο, κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης δεν είχε κόψει αποδείξεις – για το 2021 και 2022 – ύψους 107.000 ευρώ, εισπράττοντας και μη αποδίδοντας ΦΠΑ 26.000 ευρώ. Επιβλήθηκε πρόστιμο 13.000 ευρώ και κλείσιμο για δύο ημέρες.
    • Λουκέτα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε επιχειρήσεις εστίασης σε Αστυπάλαια, Ηράκλειο, Χανιά και Λέσβο. Φοροδιαφυγή εντοπίστηκε και σε επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων και μοτοσυκλετών.
    • Τέσσερις στην Πάρο και δύο στη Μήλο δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις 18.000 ευρώ, με ΦΠΑ 4.350 ευρώ, και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα και ειδικές χρηματικές ποινές.

    Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιβάλλουν πρόστιμα και λουκέτα δύο και πλέον ημερών, όπου διαπιστώνουν παραβάσεις, σε όλους τους κλάδους δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εκτελέστηκε με ένεση 64χρονος θανατοποινίτης στη Φλόριντα

    Ένας 64χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη...

    Πάτρα: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ! Ραντεβού… στην Πλ. Γεωργίου

    Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα σήμερα Τετάρτη...

    Πάτρα: Αποχή σήμερα των δικηγόρων από τα Δικαστήρια

    Νέα αποχή από τα Δικαστήρια για τους πατρινούς δικηγόρους. Συγκεκριμένα...

    Λέκκας: Σε περιοχή μεγάλων ρηγμάτων ο σεισμός στη Ζάκυνθο – Προσοχή για κατολισθήσεις

    Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο ΕΡΤnews και την...