ΑΑΔΕ: Στα 113,7 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία το 2022

    Ημερομηνία:

    «Ένας στους δυο πληρώνει» και… ένας στους δυό χρωστάει στην εφορία. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους όμως είναι μικροφειλέτες, που χρωστούν από 1 μέχρι το πολύ 1.000 ευρώ ο καθένας.

    Σχεδόν 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν συνολικά 113,75 δισ. στην Εφορία. Αλλά οι περισσότεροι μικροποσά μόνον, αφού ένας στους δύο φορολογούμενους (το 53,4% των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα) οφείλει κάτω και από 500 ευρώ ο καθένας τους -και όλοι μαζί 326 εκατ. ευρώ ή μόλις… 0,3% των συνολικών χρεών! Η «μερίδα του λεόντος» ανήκει φυσικά σε περίπου 9.000 μεγαλοφειλέτες που χρωστούν περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τη χρονιά που πέρασε, ο αριθμός των οφειλετών έμεινε σχεδόν σταθερός -ή και μειώθηκε ελαφρώς- σε 3.990.717 ΑΦΜ έναντι 3.996.871 στο τέλος του 2021.

    Μόνο μέσα στο 2022 άφησαν συνολικά απλήρωτα νέα χρέη 7,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο το συνολικό ληξιπρόθεσμο αυξήθηκε λιγότερο από 1 δισ. ευρώ: στα 113,747 δισ. ευρώ το 2022, από 112,959 δισ. το 2021.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντούα Λίπα: Η ανάρτησή της για τα γενέθλια της μητέρας της – «Η ψυχή του πάρτι και η φωνή της λογικής», έγραψε

    Γενέθλια είχε η μητέρα της Ντούα Λίπα και εκείνη θέλησε να...

    Ρίτσαρντ Σιάο: «Ζαλίζει» η συλλογή ρολογιών του νέου ιδιοκτήτη του Άρη – Η αξία τους φτάνει τα 2,6 εκατ. ευρώ

    Η νέα εποχή στον μπασκετικό Άρη είναι πλέον γεγονός. Ο Ρίτσαρντ Σιάο,...

    Η πιο γρήγορη συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ

    Τα σπαγγέτι με σάλτσα μπολονέζ είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί...