flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Αχαΐα: Αντιδήμαρχος ανακοινώνει ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό

Από κορονοϊό έχει προσβληθεί ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Βασίλης Γκοτσόπουλος.

Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook γράφοντας:

“Καλησπέρα σε όλες και όλους !!!

Το περασμένο Σάββατο η μητέρα μου Αγγελική παρουσίασε συμπτώματα Covid-19 και την Κυριακή υπεβλήθει σε μοριακό τέστ στο οποίο βρέθηκε θετική.
Την Δευτέρα χρειάστηκε να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Στην επίσκεψη αυτή όπως είχα υποχρέωση και καθήκον την συνόδευσα.

Χωρίς να έχω κάποιο σύμπτωμα ή ενόχληση, για προληπτικούς και μόνο λόγους, αποφάσισα να απέχω από τα καθήκοντα μου στο Δημαρχείο την Τρίτη και την Τετάρτη.
Το βράδυ της Τρίτης άρχισα να παρουσιάζω συμπτώματα κορονο’ι’ού όπως κρυάδες, πυρετό και πόνο στα κόκαλα.

Σήμερα το απόγευμα έκανα το τεστ για τον Covid-19, το οποίο βρέθηκε θετικό.

Στο ίδιο τεστ υποβλήθηκε και η σύζυγος μου και ευτυχώς το αποτέλεσμα γι’ αυτήν ήταν αρνητικό.
Ευτυχώς από το Σάββατο ακολούθησα την διαδικασία που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και εκτός από τους ανθρώπους του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος δεν ήρθα σε άμεση επαφή με άλλους συμπολίτες.

Έτσι από σήμερα και για όσο θα χρειαστεί θα παραμείνω σε καραντίνα. Μέχρι τώρα παρουσιάζω όλα τα γνωστά συμπτώματα της νόσου σε ήπιο όμως βαθμό. Ενώ και οι γονείς μου ευτυχώς μέχρι τώρα παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και πηγαίνουν καλά. Εύχομαι και ελπίζω έτσι να πάει μέχρι τέλους.
Καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας πάντοτε τηρούσα τους κανόνες προστασίας και προφύλαξης. Κι αυτό δείχνει ότι ο ιός είναι και ύπουλος και άγνωστος ακόμα. Δείχνει το ποσό κοντά η μακριά είμαστε από μια προσβολή από αυτόν.

Κανείς δεν ξέρει το ποτέ θα προσβληθεί και κανεις δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τον απρόσβλητο. Ο ιός δεν ξεχωρίζει αξιώματα, ανθρώπους, ηλικίες και καταστάσεις.
Η δυναμική στην μετάδοση του, δείχνει ευκολία στην προσβολή, προτίμηση στην κοινωνικότητα των ανθρώπων και στον συγχρωτισμό.
Οπότε δεν πρέπει να χαλαρώνουμε.
Αλλά να προσέχουμε και να ακούμε τους ειδικούς. Χωρίς υπερβολές και υστερίες, αλλά και χωρίς αφορισμούς.
Ας καταλάβουμε όλοι ότι τα μέτρα προστασιας, η χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών θα μας συντροφεύουν για αρκετό χρόνο ακόμα. Είμαστε όλοι ευάλωτοι και η έπαρση της δυνατής κρασης δεν πρέπει να είναι επιλογή μας.

Ευχαριστώ πολύ όλους αυτούς που διαπίστωσαν την απουσία μου το τελευταίο διήμερο και επικοινώνησαν μαζί μου για ευχές και λόγια συμπαράστασης.
Τελικά απ’ ό, τι φαίνεται θα βρω αναγκαστικά λίγες ημέρες ανάπαυλας από τα καθήκοντα μου για ενδοσκόπηση, ανασύνταξη δυνάμεων, προγραμματισμό νέων σχεδίων και δράσεων. Άλλωστε στη ζωή χρειάζονται και τέτοια διαλείμματα.
Η σκέψη μου τις ημέρες αυτές θα είναι μαζί σας. Σε ότι με αφορά θέλω να με θυμάστε, να με σκέπτεστε, να με θεωρείτε δικό σας άνθρωπο και το μόνο που σας ζητώ είναι να προσεύχεστε για μένα και όλους τους ανθρώπους που νοσούν.

Η μάχη συνεχίζεται…
Δεν φοβόμαστε…
Συνεχίζουμε…”