Αχαΐα: Φωνάζουν οι ταχυδρομικοί για διάλυση των ΕΛΤΑ

    Ημερομηνία:

    Τι γίνεται τους τελευταίους μήνες στον τομέα των ταχυμεταφορών είναι λίγο έως πολύ γνωστό. Παραγγελίες που έχουν γίνει μέσω του διαδικτύου, καταλήγουν να παραδίδονται μετά από εβδομάδες στους πολίτες, ενώ αρκετές εταιρείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, για να εξυπηρετήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες δέματα, που είχαν εγκλωβιστεί στις αποθήκες τους.
    Την ίδια στιγμή, τα ΕΛΤΑ φαίνεται ότι παραμένουν σε λήθαργο, παρά το μεγάλο τους μέγεθος. Είναι ενδείκτικό το γεγονός ότι ο Σύλλογος Ταχυδρομων Ν. Αχαΐας βγήκε χθες με ανακοίνωσή του, για να καταγγείλει ότι τους τελευταίους μήνες εκτυλίσσεται ενώπιον των εργαζομένων αλλά και του καταναλωτικού κοινού, μια συστηματική και μεθοδευμένη επιχείρηση απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
    Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο η διοίκηση καταργεί τομείς διανομείς, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αλληλογραφία και συντάξεις.
    Φλίγκος
    Ο σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην Πάτρα, την περιοχή από την οδό Πέντε Πηγαδίων μέχρι την Ιεροθέου, θα εξυπηρετούν μόλις 3 ταχυδρόμοι και από το αθλητικό κέντρο «Δ. Τόφαλος» μέχρι το Δρέπανο 2 ταχυδρόμοι.
    Ο Σύλλογος Ταχυδρόμων Ν. Αχαΐας τονίζει ότι η διάλυση της διανομής σε συνδυασμό με το κλείσιμο πολλών καταστημάτων που έχει ήδη προαναγγελθεί, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τα ΕΛΤΑ με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
    GLEARNET
    «Τα ΕΛΤΑ είναι δίπλα στον πολίτη για περισσότερα από 100 χρόνια ήταν δίπλα στον πολίτη σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας (πολέμους, πανδημίες κ.λπ.)και δεν θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει από τους Ελληνες πολίτες της υπηρεσίες που δικαιούνται…» υπογραμμίζουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Tο καλοκαίρι τελειώνει, αλλά η Μαρίνα της Πάτρας παραμένει σε άθλια κατάσταση

    Tο καλοκαίρι τελειώνει, αλλά η Μαρίνα της Πάτρας παραμένει...

    Ψήφισμα της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τον θάνατο του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΗΛΙΓΑΔΗ

      Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αχαΐας με το άκουσμα...

    Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Δεν θα μπούμε στον πειρασμό συμφωνιών που θα υπονομεύσουν το πρόγραμμά μας

    Την πρότασή του για πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών διατύπωσε...

    Πάτρα: Τα σαράβαλα της Νόρμαν

    Περιοχή Νόρμαν. Και ο αναγνώστης της «Πολιτείας» μας αναφέρει:...