Δυναμικό «παρών» στην 5η Ημερίδα για τον Εμβολιασμό με τίτλο «Προτεραιότητα Δημόσιας Υγείας – Επένδυση Ζωής», που διοργάνωσαν το ygeiamou.gr και το «Πρώτο Θέμα», έδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση της πρόληψης και τη διαμόρφωση εμβολιαστικής συνείδησης.
Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας, παρουσιάστηκαν θεσμικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα εμβολιαστικά προγράμματα.
ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ – Οι κύριες προτάσεις περιλαμβάνουν:
Πλήρης και αναλυτική αποτύπωση του ιστορικού εμβολιασμών κάθε πολίτη στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε ο θεράπων ιατρός να έχει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα.
Αναγνώριση του ιατρού ως κεντρικού πυλώνα ενημέρωσης και ενεργή εμπλοκή των τοπικών Ιατρικών Συλλόγων στις ενημερωτικές καμπάνιες.
Αξιοποίηση των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών για τη διάχυση της πληροφορίας και τη διενέργεια κοινών δράσεων με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Υπουργείου Υγείας, με έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές.


