Αχαΐα: Το 93% έχει υποβάλει φορολογική δήλωση

    Ημερομηνία:

    Απομένουν λίγες μέρες, για να λήξει η διορία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους πολίτες για να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση έτους 2022 και ακόμα υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες που δεν έχουν προχωρήσει στην υποχρέωση τους με την πολιτεία.

    Στο ετήσιο «ραντεβού» με την εφορία έχει ήδη προσέλθει το 92% των υπόχρεων, ενώ εκκρεμούν ακόμα περίπου 550.000 δηλώσεις.
    Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 5.945.364 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6.500.000 δηλώσεων. Το 48,16% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα σε σύνολο 5.942.844 δηλώσεων οι 2.862.072 είναι μηδενικές.

    Πάμε να δούμε όμως τι ισχύει και στην περιοχή μας. Σύμφωνα με πηγές της «Π», στην Αχαΐα με βάση τα στοιχεία της πλατφόρμας μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, το ποσοστό είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τον μ.ο. και ανέρχεται στο 93%.

    Αυτό σημαίνει ότι και στην περιοχή μας υπάρχουν ακόμα χιλιάδες πολιτών που δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και θα πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

    Να θυμίσουμε ότι όσοι φορολογούμενοι ξεχάσουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, θα έρθουν πλέον αντιμέτωποι με χρηματικά πρόστιμα που ανέρχονται από 100 ευρώ έως 250.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παραμένει το έμφραγμα στους δρόμους: 3η μέρα με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Πάτρα

    Για 3η συνεχόμενη μέρα το κυκλοφοριακό κομφούζιο συνεχίζεται σε...

    Πατέρας τριών παιδιών ο Πατρινός οδηγός νταλίκας που σκοτώθηκε σε τροχαίο

    Πατέρας τριών παιδιών ήταν ο πατρινός οδηγός νταλίκας που σκοτώθηκε...

    Κοινή παρέμβαση Γιώργου Α. Παπανδρέου, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και Σίας Αναγνωστοπούλου για το θέμα της Καλογριάς

    Με πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού και Βουλευτή Αχαΐας του...

    Royal στην Πάτρα! Τη μια μέρα Μητσοτάκης… και την άλλη Τσίπρας

    Ο Πολυχώρος Royal είναι ψηλά στη λίστα για εκδηλώσεις στην Πάτρα. Έχει...