Σοβαρά ερωτηματικά και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ανατολικής Αιγιάλειας η δράση ενός άγνωστου νεαρού άνδρα, ο οποίος κινείται τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές της Ακράτας και της Αιγείρας –και κυρίως στην παραλιακή ζώνη– προσεγγίζοντας σπίτια με ύποπτο σκοπό.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εν λόγω άνδρας χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο και μάλλον ευφάνταστο πρόσχημα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανυποψίαστων ιδιοκτητών, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε απόπειρα απάτης ή χαρτογράφησης χώρων για μελλοντικές διαρρήξεις.
Ο άγνωστος, για τον οποίο προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω διαθέσιμα χαρακτηριστικά, ακολουθεί μια συγκεκριμένη μεθοδολογία:
-
Στο στόχαστρο η παραλία: Κινείται κυρίως στις παραλιακές γειτονιές της Ακράτας και της Αιγείρας, όπου υπάρχουν πολλές εξοχικές κατοικίες αλλά και μόνιμοι κάτοικοι μεγαλύτερης ηλικίας.
-
Το πρόσχημα: Χτυπά τα κουδούνια των σπιτιών και ισχυρίζεται ότι είναι τεχνικός ή εκπρόσωπος εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ζητώντας να εισέλθει στο σπίτι ή στον χώρο για να κάνει, όπως λέει, «αναβάθμιση στο καλώδιο του ίντερνετ».
για «αναβάθμιση καλωδίων» χωρίς να έχει προηγηθεί επίσημο ραντεβού ή σχετικό αίτημα βλάβης από τον ίδιο τον συνδρομητή.


