Aχαϊα: Εγινε η κοπή πίτας του Συλλόγου Απανταχού Σελιανιτών – φωτό

    Ημερομηνία:

    Στο επιβλητικό κτήριο, κληροδότημα Συγγρού, του 1904, πλήρως ανακαινισμένο, πρώην Δημοτικό Σχολείο Σελιάνας, που λειτουργεί ως Πολιτιστικό Κέντρο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Σελιανιτών «Η ΦΕΛΛΟΗ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2026, με περισσότερους από 80 παρευρισκόμενους.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό από τον πατέρα Παύλο, και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Σταυρόπουλος, προέβη στην κοπή της πίτας, μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας, Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο.

    Τιμητική ήταν η παρουσία του αντιδημάρχου «Παιδείας – Διοίκησης Υπηρεσιών – ΚΕΠ», Δημήτρη Ελευθεριώτη, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωντάνια της Σελιάνας και στην πολυπολιτισμικότητά της, ένα χωριό παράδειγμα για το πώς μπορούν να συμβιώνουν ντόπιοι και αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι.

    Και είναι αλήθεια ότι στη Σελιάνα επέλεξαν να ζήσουν μόνιμα, πολλοί νέοι από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Ισπανία, την Ταϊβάν και αρκετές ακόμα χώρες.

    Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι η Σελιάνα απέκτησε και μικρά παιδιά, από οικογένειες αλλοδαπών που ζουν μόνιμα στο χωριό.

    Aχαϊα: Εγινε η κοπή πίτας του Συλλόγου Απανταχού Σελιανιτών - φωτό

    • filodimos.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δεν οδηγείται στη φυλακή ο πατήρ Αντώνιος: Συγκεντρώθηκε το ποσό για την εξαγορά της ποινής

    Εφικτή κατέστη η συγκέντρωση των 60.000 ευρώ που απαιτούνταν...

    Σάλος σε καλλιστεία καμηλών στο Ομάν: Οι διοργανωτές απέκλεισαν 20 ζώα για… μπότοξ και αισθητικά εμφυτεύματα

    Οι διαγωνισμοί ομορφιάς καμηλών αποτελούν εδώ και χρόνια ένα ιδιαίτερο θέαμα...

    Η Πέμη Ζούνη χώρισε από τον σύζυγό της, Στάθη Σκέντζο

    Τον χωρισμό της από τον Στάθη Σκέντζο ανακοίνωσε η Πέμη Ζούνη, κάνοντας γνωστό...

    Συνάντηση Πελετίδη με τον Πρέσβη Κούβας

    Ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος...