ΑΧΑΪΑ: Εκλεισε και βρεφονηπιακός σταθμός λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

    Ημερομηνία:

    Την αναστολή λειτουργίας για επτά ημέρες του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ακράτας αποφάσισε το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων κορωνοϊου σε βρέφη που φιλοξενούνται στον Σταθμό.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή  οι γονείς φιλοξενούμενου βρέφους στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ακράτας ενημέρωσαν πως είναι θετικοί στον κορονωϊο. Από πλευράς ΝΠΔΔ ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες  βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και παράλληλα προληπτικά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής απολύμανση σε όλους τους χώρους του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

    Ωστόσο σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου η υπεύθυνη του Σταθμού ενημερώθηκε από γονείς βρέφους (πρόκειται για άλλη οικογένεια) που φιλοξενήθηκε στο σταθμό μέχρι και την Παρασκευή πως το παιδί εμφάνισε συμπτώματα και πυρετό και είναι θετικό στον κορωνοϊο.

    Επίσης και άλλη οικογένεια ενημέρωσε σήμερα Τρίτη 2/2 πως το παιδάκι τους που επίσης φιλοξενείται στο τμήμα  βρεφών του Σταθμού της Ακράτας και απουσίαζε τις προηγούμενες μέρες, είναι θετικό σε κορωνοϊο.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ακράτας είναι εγγεγραμμένα και φιλοξενούνται συνολικά «26» βρέφη και «29» νήπια.

    «Ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και με στόχο την καλύτερη δυνατή προφύλαξη των νηπίων και βρεφών που φιλοξενούνται στον Σταθμό αλλά και των εργαζομένων προχωράμε στην αναστολή λειτουργίας του συνόλου των τμημάτων, βρεφών αλλά και νηπίων, του Σταθμού προκειμένου να «σπάσει» η αλυσίδα της διασποράς και παραμένουμε σε εγρήγορση. Ευχόμαστε στις οικογένειες που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα ταχεία ανάρρωση» δηλώνει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

    Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Ακράτας βάσει της παρούσας απόφασης θα παραμείνει κλειστός μέχρι και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μητσοτάκης από Λονδίνο: Εχουμε αύξηση 22% στο καθαρό διαθέσιμο εισόδημα – Εκλογές την άνοιξη του 2027

    Στο συνέδριο της Morgan Stanley στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να...

    Τηλεφωνούσαν και πότε δελέαζαν, πότε τρομοκρατούσαν τα θύματά τους, για να αποσπάσουν από αυτά χρήματα και τιμαλφή

    Το τηλεφώνημα κράτησε συνολικά 1.345 δευτερόλεπτα. Ηταν απόγευμα, 12...

    Οι απουσίες κρίνουν και τον δρόμο για την «Ιθάκη»

    Κάθε ζευγάρι κεντροαριστερά μάτια αναμένεται να στραφεί την Τετάρτη...

    Καλαμάτα: Χειροπέδες σε δύο πελάτισσες κούρσας ταξί – Πλήρωσαν με πλαστό 50ρικο τον οδηγό

    Απροσδόκητη  εμπειρία είχε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Καλαμάτα ένας οδηγός ταξί, που μετέφερε δύο γυναίκες 22 και...