flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΑΧΑΪΑ: Εντονο παρασκήνιο για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Σε τυπική διαδικασία, δεν αποκλείεται να εξελιχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας, που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου, αφού η μόνη υποψηφιότητα που θεωρείται δεδομένη και εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξει καν δεύτερη είναι αυτή του Αντώνη Κουνάβη.

Οι τελευταίες παραταξιακές ζυμώσεις για κάθοδο του Πατρινού δικηγόρου Κωνσταντίνου Κανελλάκη – ώστε αυτός νά αποτελέσει το «αντίαπλον δέος στον κ. Κουνάβη – δεν φαίνεται να έτυχαν της επιθυμητής συσπείρωσης από βουλευτές και κομματικά στελέχη, που δεν βλέπουν με «καλό μάτι» την περίπτωση του δημοτικού συμβούλου Πατρέων.

Έτσι, η υποψηφιότητα του κ. Κανελλάκη, που τόσο πολύ είχε προβληθεί εδώ και μήνες, θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τα γραφόμενα της «Π», μέρες τώρα, ότι το εν λόγω μέλος του κόμματος είχε «ατονίσει» και έδειχνε να κρατά μια στάση αναμονής.

‘Ομως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «Π», στο παρασκήνιο των εκλογών, υπήρξαν πρωτοβουλίες και προτάσεις για να κατέλθουν ως υποψήφιοι πρόεδροι της ΔΕΕΠ, ένας γνώριμος στα κομματικά πράγματα της περιοχής ή μία γυναίκα το όνομα της οποίας έχει βρεθεί στα στελέχη πρώτης γραμμής από το 2015 και μετά.

Αρχικά, υπήρξε προσέγγιση στον Περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Κατσουγκράκη, που όμως δεν «περπάτησε» από πλευράς του, με εναλλακτική να εξετάζεται η περίπτωση της Πολιτευτού του κόμματος Έλενας Κονιδάρη. Η μετάβασή της όμως στην Κύπρο, για οικογενειακούς λόγους, «έσβησε από τον προεκλογικό χάρτη» το όνομά της, ενόψει και της εκπνοής της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, την προσεχή Παρασκευή.

Ένα ακόμα κομματικό στέλεχος, που κράτησε ζωντανό το εσωκομματικό ενδιαφέρον, με εμφανή την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της πρώην ΝΟΔΕ, δεν προκύπτει πως υπάρχει πια ως ορατό ενδεχόμενο. Πρόκειται για τον τ. υποψήφιο δήμαρχο Παραλίας -μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ, Μάκη Κατσιγιάννη.

Τοπικές «μάχες» και νέα πρόσωπα

Με εσωκομματικό ενδιαφέρον – αλλού λίγο κι αλλού πιο πολύ – ετοιμάζονται να στηθούν κάλπες ανάδειξης νέων διοικήσεων και στις 7 Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις ΝΔ της Αχαΐας. Η μέχρι σήμερα κατάσταση, εμφανίζει «μάχες» υποψηφίων για την προεδρία σε Αιγιάλεια, Δυτική Αχαΐα και Καλάβρυτα και νέα ή παλιά πρόσωπα σε Πάτρα και Ερύμανθο. Ειδικότερα:
> Στην Πάτρα, υποψήφιος πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Κέντρου Πόλεως θα είναι νεολαίος – εκ των δύο που ενδιαφέρονται – στη ΔΗΜΤΟ Νοτίου Τομέα ο Αργύρης Βαγενάς και στη ΔΗΜΤΟ Βορείου Τομέα ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μανέτας.
>Στην Αιγιάλεια, «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του τοπικού συμβούλου Αιγίου Φάνη Ραμπαβίλα, απέναντι στον νυν πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Βασίλη Σταθακάρο, (όπως έχει γράψει η «Π»). Η «κόντρα» οφθαλμοφανώς θα έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, αφού οι δύο ανήκουν…στη δημοτική αρχή Καλογερόπουλου και στην αντιπολιτευτική ομάδα Γούτου, αντίστοιχα.
> Στη Δυτική Αχαΐα, φαίνεται να οριστικοποιήθηκαν οι δύο υποψήφιοι, Βασίλης Κανελλόπουλος και Νίκος Καραμαλίκης (όπως έχει γράψει η «Π»).
> Στα Καλάβρυτα, ο νυν πρόεδρος Νίκος Τσάμης από την Κλειτορία, δεν θα είναι μόνος του, αφού θα΄ναι υποψήφιος και ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ – οικονομολόγος – πρ. τοπικός σύμβουλος Καλαβρύτων Νίκος Παπαβραμόπουλος.
> Στον Ερύμανθο, μοναδικός υποψήφιος αναμένεται να είναι ο αγροφύλακας Γιάννης Παπακωνσταντίνου, από το Βασιλικό.

Πελοπόννησπος