ΑΧΑΪΑ: Επιτέλους κατασκευάζεται η οδική πρόσβαση στον Σταθμό τρένου στο Αίγιο

    Ημερομηνία:

    Έτοιμο να ικανοποιήσει ένα «ξεχασμένο» αίτημα του Δήμου Αιγιάλειας, φέρεται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

    Ειδικότερα, ο αναπληρωτής Υπουργός υπεύθυνος για τις Μεταφορές Κωνσταντίνος Κυρανάκης, επιδεικνύοντας αναδρομικό ενδιαφέρον για το Σιδηροδρομικό δίκτυο, ανέσυρε από κάποιο συρτάρι του Υπουργείου θέμα, που είχε τεθεί στον πρώην Υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος είχε υποσχεθεί την επίλυσή του, αλλά ουδέποτε έκανε πράξη.

    Ο κ. Κυρανάκης, αποφασισμένος να αναβαθμίσει τον Προαστιακό, από Κιάτο μέχρι Αίγιο, Ροδοδάφνη και περίπου μέχρι Ρίο, αποφάσισε μέσα στο 2026 μαζί το συμβασιοποιημένο έργο της ηλεκτροκίνησης, σε 7 χιλιόμετρα θα φτιάξει, επιτέλους, την οδική πρόσβαση στον Σταθμό του τρένου στο Αίγιο.

    Από το 2020, ο σύγχρονος Σταθμός του ΟΣΕ στο Αίγιο, δεν συνοδευόταν από ασφάλτινο οδικό δίκτυο, αλλά οι επιβάτες έφταναν σε αυτόν μέσα από κακοτράχαλους χωματόδρομους, στους οποίους μάλιστα λόγω παντελούς απουσίας οδικής σήμανσης εύκολα κανείς έχανε τον προσανατολισμό του και κατέληγε σε αδιέξοδα ή… χωράφια.  Είχε, δε, χαρακτηριστεί από πολλούς ξένους διερχόμενους οδηγούς ως…«η ντροπή της Ευρώπης»!

    Η προς αποκατάσταση είσοδος και έξοδος από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου, είναι διπλή και φτάνει το 1 χλμ. Από την κεντρική οδό Κορίνθου, λίγο πριν τα Δικαστήρια και από την ίδια οδό, προς την Τέμενη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέος ΚΟΚ: Πόσο πάει το «πορτοκαλί» φανάρι;

    Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η διέλευση, είναι όταν το όχημα βρίσκεται...

    Ο Έλληνας εφοπλιστής με τα εκατομμύρια κέρδη και την τρέλα του

    Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Χάρης Βαφειάς κατάφερε μέσα στα τελευταία χρόνια...

    Η ΒΙΚΟΣ COLA στη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας μπάσκετ της Πάτρας! Μπράβο στην εταιρεία αναψυκτικών

    Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Cola η οποία πρωταγωνιστεί στον χώρο...

    Κρίση στο γάμο του εφοπλιστή Αλέξανδρου Σαρακάκη και της Ρενάτας Καρρά

    Eνα από τα πιο ωραία, ταιριαστά και μέχρι πρότινος...