ΑΧΑΪΑ: Ιερείς στα «δίχτυα» απατεώνων για «φιλανθρωπικό» σκοπό

    Ημερομηνία:

    Κανέναν φραγμό δεν έχουν οι επιτήδειοι που επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες μέσω διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών, καθώς στο στόχαστρο τους απ’ ότι φαίνεται βάζουν ακόμα και Ιερείς. Αγνωστοι σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοπόννησος», επιχείρησαν ν’ αποσπάσουν 250 ευρώ από κληρικό στο Διακοπτό με το πρόσχημα ενίσχυσης φιλανθρωπικού σκοπού, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς την τελευταία στιγμή αυτός αντελήφθη την απόπειρα απάτης σε βάρος του. Ανάλογη περίπτωση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βίωσε ιερέας και στο Αίγιο.

    Οι δυο κληρικοί απέφυγαν τα χειρότερα, καθώς εντόπισαν άμεσα πως ο τρόπος που τους υποδεικνύετο από τους «φιλέσπλαχνους» δράστες, αφενός δεν ήταν εκείνος που προβλέπεται για την κατάθεση χρημάτων μέσω διατραπεζικών συναλλαγών και αφετέρου δεν υπέπεσαν στην παγίδα να γνωστοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες.

    «Εφιστούμε, την προσοχή στους κληρικούς μας, αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, επισημαίνοντας ότι «οι καιροί είναι πονηροί και ως εκ τούτου χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σε διαρκή εγρήγορση, ώστε να προλάβουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις».

     

    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ : (Μαρία Παπαγιαννακοπούλου)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συγχαρητήρια του Αντιδημάρχου Τάκη Πετρόπουλου στην Εθνική Πόλο Γυναικών και τη Ντένια Κουρέτα

    Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Τάκης Πετρόπουλος, σε δήλωσή...

    Μαρινάκης για το μπλόκο σε Ισραηλινούς τουρίστες στην Σύρο: «Έγινε κακή διαχείριση – H εφαρμογή του νόμου δεν μπαίνει στο ζύγι»

    Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για την...

    Δονούσα: Σοκαριστικό ατύχημα, ομπρέλα καρφώθηκε στο πόδι λουόμενης – Καταγγελία για ελλείψεις στο ΕΣΥ – φωτο

    Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες σε παραλία...