ΑΧΑΪΑ: Κατάσχεσαν ξύλα από παράνομη υλοτόμηση! Η ακρίβεια… τους κάνει παράνομους

    Ημερομηνία:

    Πάνω από 1.800 κιλά καυσόξυλων κατάσχεσαν σύμφωνα με πληροφορίες πριν από μερικές μέρες οι υπάλληλοι του Δασαρχείου της Πάτρας.

    Τα καυσόξυλα αυτά ήταν προϊόν παράνομης υλοτομίας από δασικές περιοχές μεταξύ της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας και προορίζονταν πιθανότατα προς πώληση από το άτομο που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

    Το άτομα αυτό κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα και οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ανακριτή όπου αποφασίστηκε η αναβολή της απολογίας με το δικαιολογητικό ότι δεν είχε δικηγόρο. Θα απολογηθεί όμως εντός του επόμενου μήνα και θα εκδικαστεί η υπόθεση του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα καυσόξυλα από την παράνομη υλοτόμηση ήταν στην καρότσα αγροτικού οχήματος και έχουν πλέον κατασχεθεί, καθώς βρίσκονται στο δασαρχείο της Πάτρας.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παράνομη υλοτόμηση είναι αδίκημα που έχει αυστηρές ποινές από την νομοθεσία. Ωστόσο, στην Πάτρα και γενικότερα στην Αχαΐα, παρά την ανάγκη που υπάρχει, καθώς ενεργειακής κρίσης ολοένα και περισσότερος κόσμος έχει στραφεί σε αυτόν τον τρόπο θέρμανσης, δεν έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση του φαινομένου.

    Τα πρόσωπα που προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες συνήθως πουλάνε τα ξύλα στην μαύρη αγορά, σε τιμές αρκετά πιο χαμηλές, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό με νόμιμες επιχειρήσεις και αποτελούν μία μεγάλη πληγή για το συγκεκριμένο κλάδο.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Διαιτητής… έβαλε φωτιά στο Instagram – Ανέβασε φωτογραφίες χωρίς ρούχα!

    Η Σελένε Φιγκερόα είναι διάσημη διαιτητής στο Μεξικό εδώ και αρκετό καιρό. Και...

    Bill Gates: Το AI έρχεται σε δύο επαγγέλματα-έκπληξη – Τι θα απογίνουν οι άνθρωποι

    Ακόμα και σε επαγγέλματα που θεωρούνταν έως τώρα προστατευμένα...

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Πατρινός ιδιοκτήτης καφέ Παύλος Γαλάνης – ΦΩΤΟ

    ∆εν κατόρθωσε να βγει νικητής, αν και πάλεψε με σθένος...