ΑΧΑΪΑ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση με δράση και αναψυχή στη Στροφυλιά (φωτο)

    Ημερομηνία:

    Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας, η Πρόταση (Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής), οι Πολίτες Εν Δράσει, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) και το project Κα.Πα. (καθαρές παραλίες, καθαρά πάρκα, καθαρή Πάτρα) σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου–Στροφυλιάς & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Πελοποννήσου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α διοργάνωσαν με επιτυχία οικοεξόρμηση με δράση στο δάσος της Στροφυλιάς με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Βιοποικιλότητας της 22ης Μαΐου.

    Οι 51 εθελοντές από τις οργανώσεις αφού ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Δάσους Στροφυλιάς-Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου από την προϊσταμένη της Μονάδας διαχείρισης Γεωργία Καραμπέρου και προμηθεύτηκαν έντυπο υλικό και κονκάρδες προωθήθηκαν στο πεδίο για παρατήρηση της ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια που είχαν στηθεί επί τούτου.

    Κατόπιν και αφού ολοκληρώθηκε η φάση της ενημέρωσης οι εθελοντές χωρισμένοι σε τρεις ομάδες έκαναν καθαρισμό περιοχών που τους υποδείχθηκαν σε συνεργασία με τα στελέχη Ηλία Ιατρού, Ελένης Σωτηροπούλου και Ανδριάνας Αραβαντινού της Μονάδας που τους συνόδευαν οι οποίοι παρείχαν γάντια, σακούλες αλλά και μεταφορικά για την αποκομιδή.

    Τελειώνοντας το πρώτο μέρος της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης – δράσης για την προστασία του οικοσυστήματος από τη συνθήκη Ramsar, οι συμμετέχοντες είχαν την ευχέρεια να απολαύσουν ένα μπάνιο στην παραλία, μια βόλτα στο μοναδικό αυτό οικοσύστημα και ένα ρόφημα σε καντίνα της περιοχής.

    Κατά τη διάρκεια της μετάβασης – επιστροφής έγινε και γνωριμία των ομάδων αλλά και των μελών που συμμετείχαν με παρουσίαση του προφίλ αλλά και των δράσεων της κάθε μιας.

    Για την προστατευόμενη περιοχή

    Στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, από τον Πατραϊκό κόλπο έως λίγο πριν την Κυλλήνη, εκτείνεται η προστατευόμενη περιοχή Δάσους Στροφυλιάς και Λιμνοθάλασσας Κοτύχι. Το μήκος της φτάνει τα 25 χιλιόμετρα, ενώ το πλάτος κυμαίνεται από 0,5 έως 4 χιλιόμετρα περίπου. Η προστατευόμενη περιοχή καταλαμβάνει έκταση 160.000 στρ. περίπου, ενώ το Εθνικό Πάρκο, χωρίς τα θαλάσσια οικοσυστήματα, 80.000 στρ. περίπου.

    Η προστατευόμενη περιοχή περιλαμβάνει ένα μοναδικά πλούσιο μωσαϊκό ενδιαιτημάτων μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας, με χαρακτηριστικούς οικοτόπους τους Υγροτόπους με τις περιβάλλουσες πλημμυρισμένες εκτάσεις, το Δάσος Κουκουναριάς, τις Θίνες και τους Ασβεστολιθικούς λόφους. Τα ενδιαιτήματα αυτά συγκροτούν ένα ενιαίο οικοσύστημα, η διατήρηση και η λειτουργία του οποίου στηρίζεται στην καλή λειτουργία όλων των επιμέρους στοιχείων.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνταγή για λαχταριστή γαριδομακαρονάδα με βούτυρο και σκόρδο – Έτοιμη σε 10 λεπτά

    Ψάχνετε για μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή; Αυτή η γαριδομακαρονάδα...

    Θεσσαλονίκη: Η 5χρονη είχε κάνει εμβόλιο για στρεπτόκοκκο λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της

    Μια τραγική απώλεια έχει συγκλονίσει τη Θεσσαλονίκη, καθώς ένα...

    Ζάκυνθος: Xειροπέδες σε 52χρονο για διακίνηση ναρκωτικών

    Ένας 52χρονος ημεδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης...

    Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Το βιβλίο της και στα ελληνικά – Η γυναίκα πίσω από την πολιτική σκηνή

    Άγνωστες στιγμές από τη ζωή της περιγράφει η νέα...