ΑΧΑΪΑ: Ο Δημήτρης Παλούμπης καταθέτει στεφάνι για την Ελληνική Λύση

    Ημερομηνία:

    Την Ελληνική Λύση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Ερυμάμνθου ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Παλούμπης. Ο ίδιος έγραψε:

    Φλίγκος

    Η σημερινή ημέρα είναι πάντα μια ημέρα ξεχωριστή όχι μόνο για τη δική μας χώρα, όχι μόνο για όλους τους Έλληνες, αλλά και για την παγκόσμια Ιστορία. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι μέρος της Ιστορίας των λαών που ξεσηκώθηκαν, που αποτίναξαν τον ζυγό της κατοχής και δουλείας, που τελικά κατάφεραν και απελευθερώθηκαν από μια αυτοκρατορία όπως ήταν τότε οι Οθωμανοί.

    Είναι μια επέτειος που κάθε φορά πρέπει να σκεφτόμαστε πως δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουμε επετειακά. Δεν πρέπει δηλαδή να τιμούμε και να δικαιώνουμε τους Έλληνες που δημιούργησαν το ελεύθερο ελληνικό κράτος μόνο κατά τις εθνικές επετείους, αλλά στην καθημερινή μας πρακτική. Και σε ό,τι αφορά τα κόμματα και τις εξουσίες, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως θα πρέπει να δικαιώνουμε αυτούς τους αγώνες και αυτές τις θυσίες στην άσκηση της πολιτικής μας για την χώρα μας, για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Για να θωρακίζουμε τα συμφέροντά της απέναντι σε όποιον θελήσει ποτέ ξανά να τα αμφισβητήσει.

    Βρισκόμαστε άλλωστε σε περιόδους διεθνών ανακατατάξεων που πρέπει να μας κρατούν άγρυπνους για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Η επιθετική γείτονα χώρα επαναφέρει αλυτρωτικές διεκδικήσεις και προκαλεί με κάθε ευκαιρία κόντρα στο διεθνές δίκαιο. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε πως η παρακαταθήκη μας είναι παρακαταθήκη αγώνα και μη παραχώρησης ούτε ενός δικαιώματος των Ελλήνων.

    Θέλω να κάνω δυο παρατηρήσεις με αφορμή την μεγάλη σημερινή επέτειο:

    proliptikes

    Οι Έλληνες το 1821 ξεσηκώθηκαν και επαναστάτησαν διεκδικώντας την ελευθερία τους και το δικαίωμα να ορίζουν τον τόπο τους. Πρέπει και εμείς σήμερα να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την δική μας ειρηνική, αλλά δυναμική επανάσταση. Για να διεκδικήσουμε και πάλι την πραγματική μας ελευθερία, την Δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια του λαού μας. Γιατί είναι και οι δικές μας γενιές που δέχονται άλλου είδους απειλές για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα του λαού μας. Και αυτή την επανάσταση θα την κάνει ο απλός λαός που στέλνει καθημερινά τα μηνύματά του.

    Και μια δεύτερη παρατήρηση, για να μην ξεχνάμε: Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο Κολοκοτρώνης και τα παλικάρια που πρωτοστάτησαν στην επανάσταση του 1821 και απελευθέρωσαν την χώρα, πέθαναν στην πλειοψηφία τους στην φυλακή ή κυνηγήθηκαν από τους γραφειοκράτες και μεγαλοπαράγοντες της εποχής, αρκετοί από τους οποίους δεν είχαν πιάσει στα χέρια τους ούτε όπλο.

     

    Και εδώ είναι η άλλη παθογένεια της χώρας που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας φτιάχνοντας την νέα Ελλάδα, κάνοντας τις δικές μας σύγχρονες επαναστάσεις: Να μην αφήνουμε την χώρα στα χέρια εκείνων που σφετερίζονται τις εξουσίες αλλά να είμαστε δίπλα στον λαό και τους αγωνιζόμενους Έλληνες, τιμώντας όσους παλεύουν για την χώρα.

    Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

    ΑΧΑΪΑ: Ο Δημήτρης Παλούμπης καταθέτει στεφάνι για την Ελληνική Λύση

     

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το μήνυμα του βουλευτή Αχαϊας ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη για την εθνική επέτειο

    Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που οι Έλληνες...

    ΠΑΤΡΑ: Η ξεχωριστή εμφάνιση του Χαράλαμπου Μπονάνου στην παρέλαση – ΦΩΤΟ

    Γραβάτα με την ελληνική σημαία επέλεξε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης...

    ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου από τα Καλάβρυτα

    Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Κρίσεις, εντάσεις, αβεβαιότητα. Όμως...

    ΗΠΑ: Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν σε εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα

    Ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό ότι η Ρωσία και...