ΑΧΑΪΑ: Οι καλόγριες κέρδισαν την πρώτη μάχη

    Ημερομηνία:

    Συνεχίζεται το «πάγωμα» των εργασιών για την ολοκλήρωση του Δυτικού Διαδρόμου υπερυψηλής τάσης 400 Κιλοβόλτ του ΑΔΜΗΕ, καθώς το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων εξέδωσε χθες την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται η αίτηση της εταιρείας που ζητούσε την ακύρωση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε πετύχει η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων την 28η Νοεμβρίου.
    Αποτέλεσμα της χθεσινής απορριπτικής απόφασης, είναι να μην μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες του εργολάβου στην περιοχή όπου βρίσκεται η Μονή, για εγκατάσταση των δύο τελευταίων πυλώνων του δικτύου. Οι μοναχές επικαλούνται «οπτική όχληση» και διατάραξη του ησυχαστικού χαρακτήρα της Μονής.
    Πλέον, η δικαστική μάχη μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της Μονής, θα κριθεί πάλι από το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων στις 7 Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα για τη μετακίνηση των δύο πυλώνων που έχουν υποβάλλει οι μοναχές.
    Να σημειωθεί ότι, ο ΑΔΜΗΕ με την αίτησή του προς το δικαστήριο, ζητούσε οι εργασίες εγκατάστασης των δύο τελευταίων πυλώνων (σε σύνολο 310 πυλών που περιλαμβάνει η γραμμή Μεγαλόπολης-Πάτρας) να συνεχιστούν καθώς πρόκειται για νομίμως αδειοδοτημένο και ολοκληρωμένο σε βαθμό 98% έργο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σεξ: Γιατί βλέπουμε περισσότερο και κάνουμε λιγότερο – Τι έχει αλλάξει σήμερα

    Τριάντα σχεδόν χρόνια πίσω, το 1993 για την ακρίβεια,...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Γνωστός Πατρινός δημοσιογράφος… έγινε πιλότος!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9-2/

    Πάτρα – φωτό: Ο Αγιος Ανδρέας έχει “ντυθεί” Χριστουγεννιάτικα

    Ένας μήνας και κάτι... τόσο απομένει για τα Χριστούγεννα και...

    ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΥΙΑΣ: Κατέγραψαν σε βίντεο όσους πετούν σκουπίδια στο γήπεδο

    Εχουν βρει τον μπελά τους οι κάτοικοι πέριξ της...