ΑΧΑΪΑ: Οι καλόγριες κέρδισαν την πρώτη μάχη

    Ημερομηνία:

    Συνεχίζεται το «πάγωμα» των εργασιών για την ολοκλήρωση του Δυτικού Διαδρόμου υπερυψηλής τάσης 400 Κιλοβόλτ του ΑΔΜΗΕ, καθώς το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων εξέδωσε χθες την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται η αίτηση της εταιρείας που ζητούσε την ακύρωση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε πετύχει η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων την 28η Νοεμβρίου.
    Αποτέλεσμα της χθεσινής απορριπτικής απόφασης, είναι να μην μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες του εργολάβου στην περιοχή όπου βρίσκεται η Μονή, για εγκατάσταση των δύο τελευταίων πυλώνων του δικτύου. Οι μοναχές επικαλούνται «οπτική όχληση» και διατάραξη του ησυχαστικού χαρακτήρα της Μονής.
    Πλέον, η δικαστική μάχη μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της Μονής, θα κριθεί πάλι από το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων στις 7 Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα για τη μετακίνηση των δύο πυλώνων που έχουν υποβάλλει οι μοναχές.
    Να σημειωθεί ότι, ο ΑΔΜΗΕ με την αίτησή του προς το δικαστήριο, ζητούσε οι εργασίες εγκατάστασης των δύο τελευταίων πυλώνων (σε σύνολο 310 πυλών που περιλαμβάνει η γραμμή Μεγαλόπολης-Πάτρας) να συνεχιστούν καθώς πρόκειται για νομίμως αδειοδοτημένο και ολοκληρωμένο σε βαθμό 98% έργο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ 14χρονη που έπινε μαζί με 15χρονη φίλη της

    Στο νοσοκομείο χρειάστηκε να μεταφερθεί μια ανήλικη 14 ετών, μετά από...

    Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία: Επίσκεψη στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών

    Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας,...

    Νέας γενιάς απινιδωτές σε δημόσιους χώρους άθλησης εγκαθιστά ο Δήμος Πατρέων

    Στην προμήθεια οκτώ (8) απινιδωτών νέας γενιάς προχώρησε το...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ: Δύο ασθενοφόρα στην Βότση – Πεσμένα άτομα στο έδαφος – φωτο

    Διπλό συμβάν στην οδό Ρήγα φεραίου και Βότση στις...