ΑΧΑΙΑ: ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Γιατί εξακολουθούν και υφίστανται οι τηλεφωνικές απάτες;

    Ημερομηνία:

    Παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας οι απάτες εις βάρος των ηλικιωμένων ατόμων, δεν έχουν σταματήσει και ορισμένες φορές έχουν αποτελέσματα για τους δράστες.

    Μέσα σε δύο μήνες έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά εξαπατήσεων κατά ηλικιωμένων, με τους τελευταίους να αφήνουν σημαντικά χρηματικά ποσό μέσα σε σακούλες στα σημεία που τους αναφέρουν οι δράστες.

    Φλίγκος

    Το βασικό πρόσχημα των δραστών έχει να κάνει με συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων και δήθεν ατυχήματα που έχουν προκαλέσει κατά άλλων προσώπων. Το παράδοξο είναι ότι οι ηλικιωμένοι παρόλο που γνωρίζουν εξακολουθούν να την… πατάνε και όταν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί είναι αργά.

    GLEARNET

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που έφτασε στο σημείο να πάει στην τράπεζα και να σηκώσει 20.000 ευρώ μόνο και μόνο επειδή της το είπαν οι άγνωστοι δράστες.

    Σύμφωνα πάντως με τις έρευνες της αστυνομίας τα τηλεφωνήματα που γίνονται είναι αρκετά μελετημένα, οι δράστες ξέρουν λεπτομέρειες για τα πρόσωπα που βάζουν στο μάτι κάθε φορά, κάτι που σημαίνει ότι οι σπείρες αυτές είναι οργανωμένες.

    Οπότε πίσω από τα τηλεφωνήματα αυτά που γίνονται και την φωνή που μιλάει στην άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, πιθανό να κρύβονται ολόκληρες ομάδες που νωρίτερα έχουν κάνει τις… έρευνες τους και ξέρουν πώς θα καταφέρουν πείσουν τα υποψήφια θύματα τους.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπογκντάνοβιτς για Εθνική Ελλάδος: Συγχαρητήρια στα Ορθόδοξα αδέλφια μας

    Ανάρτηση στα social media έκανε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς δίνοντας...

    Ευρώπη: Τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού στοίχισαν 43 δισ. ευρώ

    Τα κύματα ζέστης, η ξηρασία και οι πλημμύρες, που...

    Υπόθεση μαστροπείας: Ο «κοντός» και οι ερωτικές ταινίες

    Αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι καταθέσεις των θυμάτων του 42χρονου σκηνοθέτη...