ΑΧΑΪΑ: Προσποιούμενος τον ασφαλιστή ή τον γιατρό εξαπατούσε πολίτες – Άρπαξε πάνω από 24.000 ευρώ

    Ημερομηνία:

    Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Αιγιαλείας, εννέα περιπτώσεις απατών, που διαπράχθηκαν στην Αιγιαλεία, Αχαΐα και Κορινθία.

    Φλίγκος

    Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απατών, σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, έγκλειστου φυλακών.

    Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος από την 16/9/2020 έως την 4/9/2021, στο Αίγιο, στην Πάτρα και σε περιοχή της Κορινθίας, διέπραξε εννέα απάτες, από τις οποίες τρεις απόπειρες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, (24.000) ευρώ, ενώ είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει ακόμη (12.000) ευρώ.

    Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσε ο κατηγορούμενος  επισημαίνεται ότι ενεργώντας από κοινού με άγνωστους δράστες, μετέβαινε σε οικίες ηλικιωμένων και προσποιούμενος τον ασφαλιστή και απεσταλμένο των παιδιών τους φωτογράφιζε κοσμήματα και τιμαλφή, προκειμένου να τα εκτιμήσει και με την μέθοδο της απασχόλησης στη συνέχεια τα αφαιρούσε.

    ICECAP

    Σε άλλες περιπτώσεις, ο κατηγορούμενος προσποιούμενος τον γιατρό επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα θύματα του και  με το πρόσχημα νοσηλείας των παιδιών τους ή στενών συγγενικών τους προσώπων, τους ζητούσε χρηματικά ποσά για αγορά φαρμάκων η μηχανημάτων που αφορούσε τη νοσηλεία τους.

    Επισημαίνεται ότι όταν τα θύματα πείθονταν από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ένας από τους συνεργούς του μετέβαινε στις οικίες των θυμάτων  προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα.

    Για την διερεύνηση των περιπτώσεων, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εξιχνίασαν τις υποθέσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Nappuccino: Αυτή η νέα τάση που αλλάζει τον ύπνο μας

    Σε μια εποχή που μας θέλει συνεχώς σε εγρήγορση,...

    Nαστάζια Μητροπούλου: Τα πάντα ΟΛΑ άλλαξαν για το κορίτσι του Θέμου!

    Εχοντας αφήσει πίσω της όλα τα άσχημα που βίωσε, η Ναστάζια...

    Οι 10 κορυφαίοι εφοπλιστές που κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά ξηρού φορτίου το 2025 – Ηγετική η παρουσία της Ελλάδας

    Από το σιδηρομετάλλευμα και τον άνθρακα έως τα δημητριακά και τα λιπάσματα, η ναυτιλία...

    Η Ελληνίδα μάνα και το σπιτικό φαγητό από το ’50 έως σήμερα

    Η εικόνα μιας μητέρας που κυνηγάει το μικρό της...