ΑΧΑΪΑ: Τελειώνει το κυνήγι αγριογούρουνων! Μειώθηκε ο πληθυσμός τους;

Ημερομηνία:

Πάνω από 2.500 είναι τα μέλη του Α’ Κυνηγετικού Συλλόγου της Πάτρας και αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται το κυνήγι του αγριόχοιρου, καθώς με βάση τη νομοθεσία επιτρέπεται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

PHILOXENIA

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Φώτης Καρβέλης, ο πληθυσμός των αγριόχοιρων στην Αχαΐα, τουλάχιστον σε αντίθεση με άλλα μέρη της επικράτειας, είναι και φέτος στο ίδιο επίπεδο με τα περασμένα έτη.

«Δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια σημαντική αύξηση του πληθυσμού τους, ενώ δεν ισχύει τουλάχιστον για την Αχαΐα ότι οι αγριόχοιροι έχουν κατέβει αρκετά χαμηλά, δημιουργώντας προβλήματα στις καλλιέργειες και στα χωριά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το κυνήγι του αγριόχοιρου είναι δύσκολο και αρκετές φορές επικίνδυνο. Το περιστατικό που είχε γίνει τις προάλλες, όταν ένας κυνηγός πυροβόλησε τον άλλον κατά λάθος τραυματίζοντας τον και ενώ είχαν βγει στο κυνήγι για αγριόχοιρους, είναι χαρακτηριστικό.

Εκείνο που είχε προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις στα social media ήταν οι φωτογραφίες που ανέβαζαν τα περασμένα έτη κυνηγοί από πληγωμένους ή σκοτωμένους αγριόχοιρους θέλοντας να δείξουν στους ακόλουθους και στους φίλους τους το θήραμα τους.

«Έχει σταματήσει το φαινόμενο αυτό. Σίγουρα δεν είναι σωστό να ανεβάζει κανείς φωτογραφίες με τα πληγωμένα ή σκοτωμένα ζώα. Δεν είναι κάτι που διώκεται ποινικά, αλλά δεν είναι ωραίο και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για τους κυνηγούς».

Πέρα από το κυνήγι των αγριόχοιρων τα θηράματα των κυνηγών της ευρύτερης περιοχής χωρίζονται σε δύο ακόμα κατηγορίες: Στα φτερωτά θηράματα και σε ότι αφορά τα θηλαστικά στο κυνήγι του λαγού το οποίο επιτρέπεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως στις αρχές Γενάρη.

Νεολόγος

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Παράταση των κοινωνικών δομών των Δήμων και των συμβάσεων των εργαζομένων μέχρι το 2029

Δόθηκε επίσημα η παράταση της λειτουργίας των Δομών Παροχής...

Στο επίκεντρο του «Olympia Forum VII» η ανάγκη για σύγχρονες βιομηχανικές υποδομές

Από αριστερά, Ελένη Γεωργοπούλου, Ελευθέριος Κρητικός, Φωκίων Ζαΐμης, Πέτρος...