Αφγανιστάν: Εντός 24ώρου η απόφαση Μπάιντεν για την προθεσμία της 31ης Αυγούστου

Ημερομηνία:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες εάν και κατά πόσον θα παρατείνει την προθεσμία της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, ώστε το Πεντάγωνο να έχει επαρκή χρόνο στη διάθεσή του, ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησής του.

Ο κ. Μπάιντεν φέρεται ακόμη να ζυγίζει το πώς θα προχωρήσει, καθώς κάποιοι από τους συμβούλους του επιχειρηματολογούν εναντίον της παράτασης της προθεσμίας, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, εξήγησε ο αξιωματούχος. Ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να κάνει πιο σαφείς τις προθέσεις του στην ψηφιακή σύνοδο της G7 που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών, ο Άνταμ Σιφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού ενημερώθηκε από στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας, ανέφερε πως θεωρεί απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση εκκένωσης από το Αφγανιστάν εντός της καθορισμένης προθεσμίας.

«Νομίζω ότι είναι εφικτό αλλά πολύ απίθανο, με δεδομένο τον αριθμό των Αμερικανών που χρειάζεται να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τη χώρα», είπε ο κ. Σιφ.

Προειδοποίηση των Ταλιμπάν

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν ότι η παράταση της παραμονής των Αμερικανών στρατιωτών θα σημάνει υπέρβαση μιας «κόκκινης γραμμής» από πλευράς ΗΠΑ.

«Είναι μια κόκκινη γραμμή. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δεσμευθεί ότι (οι Ηνωμένες Πολιτείες) θα αποσύρουν όλες τις ένοπλες δυνάμεις τους στις 31 Αυγούστου. Συνεπώς, αν παρατείνουν την παρουσία τους, αυτό σημαίνει ότι θα παρατείνουν την κατοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταλιμπάν, Σουχάιλ Σαχίν.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν περισσότερο χρόνο για να συνεχίσουν τις απομακρύνσεις, η απάντηση είναι όχι. Διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες», προσέθεσε.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Σήμερα η σύσκεψη εκπαιδευτικών

Περιφερειακή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων εκπαιδευτικών της...

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ: Σήμερα το ανοιχτό κάλεσμα στο Διακοπτό για την επαναλειτουργία του

Επτά μήνες περιμένει η Αχαϊα τα νεώτερα για τον...

ΠΑΤΡΑ: Ομιλία Αλ. Μπίρμπα την Τρίτη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ

Tο Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνει ομιλία του...

O Ατρόμητος Πατρών τίμησε τον Κριστόφ Βαζέχα

Η παρουσία του Κριστόφ Βαζέχα δεν πέρασε απαρατήρητη από...