Αφγανιστάν: Ταλιμπάν επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν γυναίκες που διαδήλωναν

    Ημερομηνία:

    Ταλιμπάν ξυλοκόπησαν γυναίκες διαδηλώτριες και έριξαν πυρά στον αέρα το Σάββατο για να διαλύσουν μια σπάνια συγκέντρωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την πρώτη επέτειο της επιστροφής της οργάνωσης στην εξουσία.

    Περίπου 40 γυναίκες έκαναν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας στην Καμπούλ, φωνάζοντας «ψωμί, δουλειά και ελευθερία».

    Η 15η Αυγούστου Αυγούστου είναι μια «μαύρη» μέρα για το Αφγανιστάν καθώς εκείνη τη μέρα, το 2021, οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία της χώρας.

    Παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν όταν ανέλαβε την εξουσία, οι Ταλιμπάν έχουν περιορίσει τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν , συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης των μαθητών γυμνασίου από το σχολείο.

    Ορισμένοι διαδηλωτές που κατέφυγαν σε κοντινά καταστήματα κυνηγήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν από μαχητές Ταλιμπάν με τα τουφέκια τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

     

    Η «μαύρη» μέρα

    Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Η 15η Αυγούστου είναι μια μαύρη μέρα», καθώς ζητούσαν δικαιώματα στην εργασία και πολιτική συμμετοχή.

    «Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη. Έχουμε βαρεθεί την άγνοια», φώναζαν, πολλοί δεν φορούσαν πέπλα προσώπου.

    «Δυστυχώς, οι Ταλιμπάν από την υπηρεσία πληροφοριών ήρθαν και πυροβόλησαν στον αέρα», είπε η Ζόλια Πάρσι, μία από τις διοργανωτές της πορείας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Και Πατέρας και Μύθος …Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005»

    Η συγγραφέας Άννα Μπιθικώτση θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο...

    Πάτρα: Πλήθος πιστών στους ξεχωριστούς Χαιρετισμούς του Αγίου Ανδρέα (Φώτο)

    Σε ανακοίνωσή της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών τονίζονται τα εξής:...

    ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Παγκόσμια διάκριση για τον σκηνοθέτη του Γιώργο Ζαμπουλάκη

    Παγκόσμια διάκριση για τον Γιώργο Ζαμπουλάκη που σκηνοθετεί  το...