Αφρική: Πάνω από 8,6 εκατομμύρια κρούσματα της μετάλλαξη Omicron

    Ημερομηνία:

    Ξεπέρασε τα 8,6 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού της μετάλλαξης Omicron χθες (Παρασκευή 26/11) η Αφρική.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τα ACDC, η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αφρικανικής Ένωσης, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε όλη την ήπειρο έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 222.301 νεκρούς.

    Οι χώρες με τους υψηλότερους αριθμούς επιβεβαιωμένων μολύνσεων συνεχίζουν να είναι η Νότια Αφρική, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αιθιοπία και η Λιβύη, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η υπηρεσία.

    Σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, ο νότιος τομέας της Αφρικής –όπου εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία– είναι αυτός που πλήττεται περισσότερο, ακολουθούμενος από τον βόρειο και τον ανατολικό. Το κεντρικό τμήμα της ηπείρου, τουλάχιστον με βάση τα επίσημα στοιχεία, είναι αυτό που πλήττεται λιγότερο μέχρι σήμερα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μια ημέρα χωρίς internet: Τι θα συνέβαινε στην κοινωνία και στην οικονομία

    Μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε χωρίς ίντερνετ για μία μέρα; Το ερώτημα ακούγεται...

    Τα σπίτια του μέλλοντος στον Άρη – Αυτή είναι η κατασκευαστική ιδέα που κάνει σήμερα τη διαφορά

    Ήταν τον Φεβρουάριο του 2021 όταν το ρομποτικό όχημα...

    Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα από υπερχείλιση ποταμού – Κλειστοί δρόμοι από κατολισθήσεις

    Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Λούτσα Φοινικούντας η υπερχείλιση του ποταμού που...

    Στο +86% από το 2017 οι τιμές πώλησης για κατοικίες – Η τρελή κούρσα στα ακίνητα συνεχίζεται

    Ιδιαίτερα ανθεκτική με τις μέσες τιμές να έχουν ξεπεράσει τα...