Αγρίνιο: Χειροπέδες σε γιατρό και νοσηλεύτρια για παράνομες συνταγογραφήσεις

    Ημερομηνία:

    Σύλληψη 58χρονου διαβητολόγου και 48χρονης νοσηλεύτριας στο Αγρίνιο για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων.

    Αποκαλύφθηκαν έπειτα από καταγγελία του ΕΟΠΥΥ.

    Με την κατηγορία ότι προέβαιναν σε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων σε πολίτες στο Αγρίνιο, συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ένας 58χρονος παθολόγος-διαβητολόγος και μία 48χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας.

    Φλίγκος

    Σε βάρος του 58χρονου και της 48χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη.

    Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία του ΕΟΠΥΥ. Οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα κυρίως σε ανασφάλιστους πολίτες που είχαν μηδενική συμμετοχή.

    GLEARNET

    Οι συγκεκριμένοι πολίτες, όμως, δεν τα λάμβαναν, αφού δεν τα είχαν ανάγκη και στη συνέχεια τα επέστρεφαν σχεδόν στο σύνολό τους, στον γιατρό και τη νοσηλεύτρια.

    Αγρίνιο: Η ζημία για το Δημόσιο και οι κίνδυνοι για την υγεία διαβητικών
    Εκτιμάται, ότι η συνολική ζημία του Δημοσίου ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ. Σημειώνεται, ότι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2022 οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογράφησαν 9.268 συνταγές φαρμάκων αξίας 154.403,09 ευρώ.

    Παράλληλα, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες πηγές, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια του 2023, συνταγογράφησαν σε άτομα που ήθελαν να χάσουν βάρος φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία, όμως, προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για ασθενείς με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

    Έως αυτήν την ώρα (3 μ.μ. – 14.06.2023), έχουν ταυτοποιηθεί 13 περιπτώσεις πολιτών που λάμβαναν τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για τον διαβήτη τύπου 2, για αισθητικούς λόγους, και έτσι έθεταν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών που τα χρειάζονταν άμεσα.

    Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αυτοκίνητα, σε ιατρείο-γραφείο, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα, ληγμένα φαρμακευτικά παρασκευάσματα, 2.350 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

    Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης της Γάζας

    Ο στρατός του Ισραήλ άρχισε χθες Δευτέρα χερσαία επιχείρηση...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17-9-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ χήρα ΘΕΟΔ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΩΝ 95 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...

    Παράταση μαθητικής έκπτωσης και στα απογευματινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου ζητά ο Φωκίων Ζαΐμης

    Την κοινωνική ευαισθησία του ΚΤΕΛ Αιγίου επικαλείται ο Αντιπεριφερειάρχης...

    Πάτρα: Καταστηματάρχες κατηγορούν τον Δήμο πώς βάζει πρόστιμα… “αν δεν είσαι δικός τους”

    Έξαλλοι είναι οι καταστηματάρχες εστίασης της Ηφαίστου και της...