Αύριο Τρίτη 17 Ιουνίου θα απολογηθούν και οι 7 συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε τις επιτροπές ΚΕΠΑ με σκοπό να εκμαιεύσει αποφάσεις πιστοποίησης αναπηρίας και χορήγησης αναπηρικών επιδομάτων.
Ο αρχικός προγραμματισμός έλεγε πως δύο από τους επτά και συγκεκριμένα δύο γυναίκες επρόκειτο να απολογηθούν σήμερα. Ωστόσο λόγω φόρτου εργασίας των Δικαστικών Αρχών στο Αγρίνιο με άλλες υποθέσεις, αυτό άλλαξε και έτσι όλοι οι συλληφθέντες θα απολογηθούν αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα η δίωξη στους συλληφθέντες και έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους προκειμένου και οι δικηγόροι τους να ενημερωθούν για την ογκώδη δικογραφία που προέκυψε από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των 7 σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για απάτες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου για ενέργειες ή παραλείψεις που αντίκεινται στα καθήκοντά του, συνέργεια στην πράξη αυτή, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, παράβαση καθήκοντος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
sinidisi.gr